Foto/ Nedim Sladić razočaran teorijama zavjerama da su meteorolozi namjestili vrijeme

Očigledno je prošlo vrijeme teorija da koronavirus izazivaju 5G antene, pa se teoretičari zavjera ovih dana bave drugim stvarima.

Bitno je da istaknemo da zaista nismo najbolje razumjeli, ali prema ovoj teoriji mediji i TV stanice preko meteorologa biraju vrijeme…

Možda se o tome ne radi ali iskreno nismo bolje razumjeli o čemu se radi, pa vam mi prenosimo objavu u cjelosti, a vi presudite.

Ako možete i prevedite nam i pišite u komentare da i mi shvatimo.

Svi operateri koji rade na meteorološkim modelima su potkupljeni ili im je naređeno da zadnje dane na modelu daju u hladnoj varijanti. Gledanost hladnog modela 35 do 40 posto gledanija od toplije varijante. Ovo je potpuna prevara i kriminal svjetskih razmjera. Inače će zima proći u toplini, vjerovatnoća za jaču zimu je ispod 20 posto. Može naletiti koji dan studeni ali kratko dva do tri dana i to je to. Ovi bjelosvjetski hoštoferi su me pravo prevarili“, navedeno je u objavi, a vi dešifrujte…

Iskreno smiješno, ali je i tužno što će u ovu teoriju i ove fiktivne brojeve povjerovati veliki broj građana.

Mladi meteorolog Nedim Sladić reagovao je na ovu teoriju.

Teorije zavjere o koronavirusu nisu više očito aktuelne. Zavjere u meteorologiji – započele“, napisao je Sladić.

Moramo podsjetiti na početak novembra kada je upravo Sladića napao jedan nezadovoljni građanin i napisao mu da zbog njegove prognoze nije mogao sletjeti na aerodrom u Sarajevu!?

Evo od 250 putnika koji nisu sletili u Sarajevo radi tvoje prognoze imas maksuz selam idiote. U Tuzlu smo morali sletiti i umjesto u pola 4 da smo kući, mi evo još nismo”, napisao je tada nezadovoljni putnik.

Stvarno, ali stvaaarno ljudi mili i dragi, zar zaista neko može i pomisliti da sam ja ta instanca koja diriguje vremenom u ovoj zemlji, a ne dragi Bog? Pa ovo je hit hitEva!”, napisao je Sladić, prenosi Press Media.

Komentar na poruku koja možda najplastičniji odgovor zašto skoro 30 godina nakon rata i dalje nismo dosegli potpuno dno, komentarisao je i novinar i kolumnista Almir Panjeta.

Nakon što je Baho okrivljen za rezultat utakmice, napalo Sladića zbog nevremena! Stay tuned”, napisao je Panjeta.