Foto/ Općina Ilidža objavila fotografiju Konakovića s kesom lijekova, pa obrisala fotografiju

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur danas je održao sastanak s predstavnicima Vlade Kantona Sarajevo koju su činili resorne ministrice i ministri (Naida Hota-Muminović, Ivana Prvulović, Samir Avdić, Admir Katica, Adnan Delić, Omer Osmanović), predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić, njegova zamjenica Danijela Kristić, kao i zastupnice i zastupnici Skupštine KS.

Na sastanku kojem su, pored općinskog načelnika, prisustvovali i predsjedavajući Općinskog vijeća Ilidža Tarik Stambolić i njegov zamjenik Redžo Lemezan, prvi čovjek Općine Ilidža predstavio je kapitalne projekte koji su planirani za 2022. godinu.

U svom izlaganju, uz vizualnu prezentaciju, načelnik Općine Ilidža predstavio je sve važnije projekte, a za koje je zatražio i finansijsku podršku Vlade Kantona Sarajevo, odnosno nadležnih ministarstava.

Prvi od prioriteta Općine Ilidža u 2022. godini bit će izgradnja nove sportske dvorane u Hrasnici, a uz taj projekt trebala bi se realizirati i rekonstrukcija fudbalskog stadiona.

Projekt na koji je stavljen poseban akcent je izgradnja osnovne škole na Stupu. Sudionici sastanka bili su pozitivno iznenađeni samim projektom i modernim izgledom buduće škole, koja bi u jednoj smjeni trebala imati oko 520 učenika, a koji je posebno pohvalila ministrica predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja u Kantonu Sarajevo, Naida Hota-Muminović.

I ostali učesnici sastanka su pohvalili ideje i zamisli koje Općina Ilidža želi kroz projekte sprovesti u djelo u narednom periodu, te su naglasili da ideje nisu nerealne i da podrška Vlade Kantona u njihovoj realizaciji sigurno neće izostati.

Međutim, ono što je svima zaplijenilo pažnju jeste kesa tableta ispred lidera Naroda i Pravde Elmedina Konakovića.

Fotografija je danas kratko stajala na zvaničnoj stranici Općine Ilidža, pa je naknadno obrisana. Igrom slučaja Sarajevska sehara ranije je preuzela fotografiju.

Ipak, kako saznajemo iz pouzdanih izvora, opozicija nema razloga da se raduje, kao što ni simpatizeri ne bi trebali biti zabrinuti, jer antibiotici nisu namijenjeni predsjedniku NiP-a.