Hana o djetinjstvu u opkoljenom Sarajevu: “Jela sam konzerve od kojih su i mačke umirale”

Influencerica Hana Hadžiavdagić Tabaković često dijeli priče na društvenim mrežama iz svog privatnog života.

Sada se prisjetila djetinjstva u Sarajevu koje je u to vrijeme bilo opkoljeno.

Naime, Hana je na nekoliko Instagram storyja podijelila kratku biografiju kako bi upoznala svoje pratitelje, kojih ima vipe od pola miliona, o svom odrastanju i životu kakav je bio za vrijeme rata u BiH.

Imala sam samo sedam godina i skoro završen prvi razred osnovne škole kada je Sarajevo okupirano.

Sarajevska opsada sa 1.425 dana jedna je od najdužih u historiji modernog ratovanja. Cijeli rat ostala sam u Sarajevu i s ponosom za sebe kažem da sam dijete opkoljenog Sarajeva.

Pohađala sam osnovnu školu u podrumu, učila čitati i pisati uz svijeće. Jela kekse stare 40 godina (zalihe iz Vijetnama) i Ikar konzerve od kojih su čak i mačke umirale, a maštala o čokoladi”, napisala je Hadžiavdagić.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Napisala je i da je u rodnom Sarajevu skupljale metke gelere i čahure po dvorištu jer za druge igre tada, nažalost, nisu imali vremena.

Sakupljala sam metke, gelere i čahure po dvorištu, jer za druge igre nažalost nisam imala vremena. Pišem vam o ratu jer želim da znate koliko ste sretni svi vi koji danas odrastate i živite u boljem vremenu, a svako vrijeme je bolje od te duge, krvave, strašne i izgubljene četiri godine.

Bez obzira na sve, ja sam kozmopolita, građanin svijeta… Naučena i odgojena da volim pa čak i one koji me povrijede. Ljude ne dijelim po nacionalnosti, vjeri, boji kože ili seksualnom opredjeljenu, nego po dobroti i zloći“, zaključila je Hana i zahvalila se svojim pratiteljima što je prate.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Poznata influenserka nerijetko svojim postovima i izjavama izazove bijes Sarajlija kod kojih baš i nije omiljena, čega je i sama svjesna.

Početkom mjeseca proslavila je svoj rođendan u Sarajevu, gdje je mnoštvom fotografija pokazala glamur.

Iako živi u Zagrebu, za veličanstvenu žurku je odabrala rodni grad Sarajevo, ali je uz jednu fotografiju postavila zanimljiv opis koji je privukao veliku pažnju, i za to postoji mnogo dobar razlog.

I tako je došao dašak svjetskih metropola u Sarajevo. Da nije mene čekao bi moj grad na to barem još 20 godina“, napisala je Hana uz fotografiju.

Hana Hadžiavdagić: Da nije mene Sarajevo ne bi osjetilo dašak svjetskih metropola?!