Još se ne zna ko je bacio bombe i flaše s benzinom na kuću SDA vijećnika u OV Ilidža

Uprava policije MUP KS oglasila se o slučaju vijećnika u Općinskom vijeću Ilidža Mahira Lokvančića.

On je, kako smo jučer pisali, policiji prijavio da je na terasi pronašao flašu sa zapaljivom tečnosti, a u blizini kuće dvije ručne bombe.

Dana 23.12.2021.godine u 12,00 sati, obaviještena je Peta PU da je u ulici Igmanskih bataljona, općina Ilidža, na otvorenoj terasi kuće vlasništvo M.L. iz Sarajeva uočena flaša sa sadržajem koji ima miris goriva.

Policijski službenici su izašli na lice mjesta i potvrdili navode prijave. U blizini kuće, pronađene su i izuzete dvije ručne bombe.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela“, saopćeno je iz policije.

O ovom slučaju oglasio se Općinski odbor SDA Ilidža osuđujući neljudski čin napada na kuću njihovog prijatelja i kolege vijećnika, Mahira Lokvančića.

Pozivamo nadležne da što prije istraže i rasvijetle ovaj kukavički čin i sankcionišu odgovorne“, navodi se u saopćenju OO SDA Ilidža.

Navode da se ovakvim postupcima unosi strah među poštene i uzorne građane.

Ovakvi događaji i mlaka reakcija nadležnih unose strah i nemir među poštene i uzorne građane, kakav je i naš Mahir. Uz nadu da se ovakve stvari više neće događati u našem društvu, izražavamo punu podršku Mahiru Lokvančiću u ovim teškim trenucima iskušenja za njega i njegovu porodicu“, stoji u saopćenju.

Kuća vijećnika Lokvančića pokrivena je videonadzorom, a snimci su predati policiji.