JYSK nastavlja da uveseljava: Otvaraju prodavnice u Žepču i Jajcu i uljepšavaju praznike štićenicima udruženja

Povodom skorog otvaranja prodavnica u Žepču i Jajcu, međunarodni danski maloprodajni lanac, JYSK je svojim namještajem i dekoracijama opremio prostore Dnevnog centra za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama iz Žepča, te udruženja „Vodopad ljubavi“ iz Jajca.

Udruženja su posjetile JYSK store menadžerice, Zenaida Mašić iz Jajca i Nermina Seferović iz Žepča, koje su u prisustvu predstavnika udruženja uručile JYSK proizvode za uređenje, kako bi štićenicima uljepšali novogodišnje praznike.

Igor Opačić, retail menadžer JYSKa za BiH istakao je da kompanija JYSK svojim poslovanjem posebno želi da doprinese lokalnim zajednicama.

Budući da JYSK otvara dvije prodavnice u istom danu u dva nova grada u BiH, Žepču i Jajcu, a u kojima se nismo imali prilike predstaviti ranije, smatram da je ovo najbolji mogući način da nekome izmamimo osmijeh na lice.

JYSK je kao kompanija angažovan kroz društveno odgovorne projekte i uvijek se trudimo da doprinesemo i na lokalnom nivou. Našim dolaskom u Žepču i Jajce ne otvaramo samo nova radna mjesta, već svojim angažmanom odgovaramo na stvarne potrebe ovih gradova i njihovih stanovnika˝, izjavio je Opačić.

JYSK prodavnice u Jajcu i Žepči za svoje kupce vrata će otvoriti u četvrtak, 16.12.2021. godine.

U Žepču će JYSK prodavnica poslovati na 950m2 prodajnog prostora na adresi Novo naselje bb, te će biti zaposleno sedam novih uposlenika. Prodavnica u Jajcu će poslovati na 1.000 metara, a zaposlit će 6 novih radnika na adresi Lučina bb.

JYSK je osnovan 1979. godine u Danskoj, a danas ova grupacija posluje sa preko 3.000 prodavnica u 50 država širom sveta.

Grupacija JYSK zapošljava gotovo 26.500 zaposlenih uz godišnji promet od 4,4 milijarde eura.

U BiH JYSK posluje od 2010. godine kada je svoju prvu prodavnicu otvorio u Sarajevu i zapošljava 200 zaposlenika.