Kakvo vrijeme možemo očekivati na početku radne sedmice

Danas je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom.

U Hercegovini nisu zabilježene padavine.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati iznosile su: Bjelašnica -12 stepeni, Ivan-sedlo -4, Sokolac -3, Bijeljina, Bugojno, Gradačac i Srebrenica 0, Livno, Sarajevo i Zenica 1, Grude i Sanski Most 4, Banja Luka, Bihać, Prijedor i Trebinje 5, Mostar 6, Neum 7 stepeni.

Sutra u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Povremeno slab snijeg je moguć u istočnim područjima Bosne, a na krajnjem sjeverozapadu Bosne slaba kiša ili susnježica.

Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegovini na momente i pojačan. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu do 3, a najviša dnevna od 0 do 5, na jugu do 9 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne moguće je provijavanje slabog snijega. Jutarnja temperatura oko -3, a najviša dnevna oko 1 stepen.

U utorak u Bosni umjeren do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano.

Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 5, a najviša dnevna od 0 do 5, na jugu od 6 do 10 stepeni.

U srijedu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla i niska oblačnost. Tokom dana porast oblačnosti, u nizinama Bosne može uvjetovati kišu, a u višim područjima susnježicu i snijeg. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Jutarnja temperatura od -7 do -1, na planinama do -10, na jugu do 4, a najviša dnevna od 0 do 5, na jugu od 6 do 10 stepeni.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i krajem dana u Bosni sa kišom ili susnježicom.

Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 5, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu do 11 stepeni.