Kvar na glavnom transportnom cjevovodu, mnoge ulice bez vode

KJKP “Vodovod i kanalizacija“ Sarajevo obavijestilo je jutros da je sinoć došlo do kvara na glavnom transportnom cjevovodu DN 700 mm u ulici Bulevar Meše Selimovića.ž

Do kvara je došlo između pumpnih stanica Bačevo i Alipašin most.

Ekipe ViK-a su odmah izašle na teren i počele su radove na iskopu, koji su trajali do kasno u noć. Radovi su bili privremeno obustavljeni, zbog drveta koje se nalazi na trasi cjevovoda. Na otkopanom dijelu cijevi uočeno je linijsko puknuće, u dužini od oko četiri metra, koje je posljedica hidrauličkog udara”, navode iz VIK-a.

Ekipe KJKP “Park“ su na terenu zajedno sa uposlenicima “Vodovoda i kanalizacije“ i rade na otklanjanju problema.

Kako bi se osiguralo vodosnabdijevanje područja koja su ostala bez vode uposlenici KJKP “Vodovod i kanalizacija“ na terenu vrše preraspodjelu raspoložive količine vode, te mole potrošače za razumijevanje.

Podsjetimo, kao što smo jutros i pisali zbog navedenog, došlo je do poremećaja (pada pritiska) a na višim kotama i do prekida u vodosnabdijevanju naselja: Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni Vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići, Boljakov potok, Buća potok, Vitković brdo, Sokolje, Briješće brdo.

Također bile su zahvaćene i ulice: Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske Lige, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska, Armije RBiH i Ivanjska.

Osim toga, radovi na popravkama kvarova, a u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, za danas su planirani u 18 ulica.

To su: Novi rezervoar, Hadži –Ahmeda Kandelije, Džemala Bijedića, Nedima Filipovića, Malta, Borak, Prusačka, Zije Krajine, Huseina Đoze, Branilaca donjeg Kotorca, Bistrik, Sarajevskih gazija, Hladivode, Braće Begić, Husrefa Redžića, Antuna Hangija, Milinkladska i Radnička.