Lana Pudar nakon današnjeg nastupa: Hvala vam za podršku, ponosna sam na sve postignuto, sve se isplatilo

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (15) okončala je nastup na Svjetskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Abu Dabiju.

Danas je u finalnoj utrci na 100 metara delfin osvojila sedmo mjesto.

Zahvalila se svima na ogromnoj podršci.

Moram stvarno da se zahvalim na ogromnoj podršci koju smo dobili ovih dana. Stvarno mi znači kada vidim koliko ljudima u našoj domovini znače svi ovi uspjesi, onda to dobije još neku posebnu čar. Ovo je savršen način da završim ovako dobru godinu. Stvarno sam ponosna na sve postignuto i znam da se sav rad i trud isplatio“, rekla je Lana Pudar.

Našoj Sireni, ili vidri, kako god želite da je zovete, do kraja godine slijedi nastup na državnom prvenstvu.

Po povratku u Mostar me čekaju školske obaveze, a već sljedeće sedmice državno prvenstvo, tako da će do kraja godine biti dosta burno. Onda idu novogodišnji praznici, gdje se nadam da ću uhvatiti koji dan odmora i napuniti baterije za novu sezonu“, dodala je naša plivačica.

Podsjetimo, najbolja bh. plivačica Lana Pudar danas je napravila još jedan sjajan rezultat zauzevši 7. mjesto na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima u Abu Dhabiju.

Petnaestogodišnjakinja je još jednom oduševila bh. javnost, a jedan od prvih koji joj je uputio čestitku je košarkaš Portlanda Jusuf Nurkić.

Ponosni smo na tebe Lana Pudar samo naprijed. Vrijeme radi za tebe”, napisao je Nurkić na Facebook profilu.

Pobjednica danas je bila Kanađanka McNeil s vremenom 55.04.

Podsjetimo, Pudar je već osvojila jednu medalju (bronzanu) na aktuelnom Svjetskom prvenstvu i to u disciplini 200 metara delfin.

To je ujedno i historijski rezultat.

Gledajući sve ukupno Bosna i Hercegovina rodila je svog šampiona, te je jasno da u narednom periodu možemo očekivati još medalja.

I tada je naš najbolji košarkaš čestitao Lani, a zatim ga je pred prvu utrku za plasman u polufinalne upitala “hoćemo li po još jednu medalju”.