Lana Pudar se plasirala u finale i poručila navijačima: “Čekamo još jednu medalju!”

Lana Pudar izborila je novo finale na Svjetskom prvenstvu!

Naša Sirena nastavlja oduševljavati, a nakon bronzane medalje prije nekoliko dana sada će imati priliku osvojiti medalju i u disiciplini 100 metara delfin.

Lana ima priliku vratiti se u Bosnu i Hercegovinu sa dvije medalje sa Svjetskog prvenstva u Abu Dhabiju, a mi se nadamo da hoće!

Lana Pudar u polufinalnoj utrci bila je treća sa vremenom 56:28, prva je bila Kanađanka Margaret Mcnail uz vrijeme 55:45, a druga Claire Curzan sa isplivanim vremenom 55:64.

Pudar je od 16 plivačica koje su se borile za finale 100 metara delfin imala ukupno šesto vrijeme, a za novu medalju bori se sutra od 16:10 po srednjoevropskom vremenu.

Poslije još jedne odlične utrke petnaestogodišnjakinja iz Mostara poručila je: “Idemo dalje, idemo jako. Čekamo finale, čekamo još jednu medalju!”

Najbolja bh. plivačica je prije tri dana u disciplini 200 metara delfin osvojila historijsku bronzanu medalju za Bosnu i Hercegovinu.

To je ujedno i najbolji rezultat bh. plivanja ikada na Svjetskim prvenstvima.

Dan kasnije Lana u utrci kvalifikacija discipline 50 metara delfin 18. decembra, nije prošla u polufinale Svjetskog prvenstva u Abu Dhabiju.