Ministar iz prošle Vlade KS imenovan za predsjednika Nadzornog odbora Cesta FBiH

Vlada Federacije BiH imenovala je bivšeg ministra obrazovanja u KS Anisa Krivića (SBB) na poziciju v.d. predsjednika Nadzornog odbora JP Ceste FBiH.

Za članove su imenovani Sulejman Bečirević, Igor Josipović, Željko Petrović i Mustafa Abdulahović.

Imenovani su najduže na period do tri mjeseca, počev od dana stupanja na snagu Odluke Skupštine Društva o njihovom imenovanju.

Vlada FBiH je dala prethodnu saglasnost na imenovanje Seada Muminovića za vršioca dužnosti članova Nadzornog odbora u privrednom društvu Sarajevoputevi d.d. Sarajevo, ispred državnog kapitala.

Federalna vlada donijela je Rješenje o privremenom postavljenju Hajrudina Ćuprije za direktora Arhiva Federacije BiH, do okončanja konkursne procedure, a najduže na period od šest mjeseci.

Vlada je danas imenovala Upravni odbor Projekta Energetska efikasnost u javnim zgradama za Federaciju BiH u sastavu Josip Nikolić (predsjedavajući), Aida Jelinić, Damir Morić, Mirsad Ibrović i Davorka Jukić (članovi).

Za učešće u radu i odlučivanju na skupštinama privrednih društava opunomoćeni su Jadranko Puljić (Ceste d.d. Mostar) i Zlatan Bilanović (Unis Ginex d.d. Goražde).