Ministar Šteta i ambasador Di Ruzza razgovarali o zajedničkim projektima na poboljšanju kvaliteta života građana KS

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta danas je u službenu posjetu primio ambasadora Italije u Bosni i Hercegovini Marca Di Ruzza.

Razgovarali su o zajedničkim projektima Ministarstva i Ambasade Italije u našoj zemlji.

Ovom prilikom, ministar Šteta je upoznao ambasadora o svim aktivnostima koje su realizovane u proteklom periodu, kao i o planovima za budućnost.

Zadovoljstvo je što sam imao priliku razgovarati sa gospodinom Di Ruzzom, čija je Ambasada i ranije prepoznavala važne projekte za građane našeg kantona. Ambasadora sam upoznao sa važnim projektima saobraćajne i cestovne infrastrukture, sa izazovima sa kojima se susrećemo u saobraćaju i načinima na koje ih rješavamo“, rekao je ministar Šteta nakon održanog sastanka.

U proteklom periodu Ambasada Italije je finansijski podržala projekt adaptivnog upravljanja saobraćajem, zbog čega je ministar Šteta iskoristio priliku i da se ambasadoru zahvali na prepoznavanju važnih projekata u ovom resoru.

Na sastanku je iskazana spremnost o nastavku i jačanju saradnje Ministarstva saobraćaja i Ambasade Italije u BiH na projektima vezanim za saobraćaj koji će znatno poboljšati kvalitet života građana Kantona Sarajevo.