Nakon Laninog uspjeha čestitke stižu sa svih strana, Džeko i Jusuf Nurkić jedni od mnogih koji slave uspjeh

Lana Pudar današnjom bronzanom medaljom u finalu Svjetskog prvenstva u Abu Dhabiju u tehnici 200 metara delfin ostvarila je najveći rezultat bh. plivanja u historiji.

Nakon velikog uspjeha oglasili su se i brojni veliki bh. sportisti koji su, usudit ćemo se i reći, jedna od rijetkih svijetlih tačaka ove države.

Čestitke stižu sa svih strana.

Najbolji bh. nogometaš Edin Džeko istakao je da je ponosan na uspjeh mlade Mostarke.

Za nas, izgleda, ne postoji riječ nemoguće. Kakav si samo podvig napravila – iz ničega, stigla si do svjetske bronze. Moramo našoj djeci stvoriti uslove da se razvijaju, da napreduju, da osvajaju medalje.

Bravo Lana, bravo svima oko Lane, jer ovo je uspjeh svih vas, koji ste Lanu doveli do ovog rezultata. Sumnjam da ćeš stati na ovome i svi jedva čekamo da vidimo koliko ćeš nas puta u učiniti ponosnim. Ja sam već ponosan. Veliko bravo Lana“, napisao je Dijamant u opsežnoj poruci na Facebooku.

Tim-menadžer ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine i jedna od najboljih košarkašica svih vremena Razija Mujanović kratko je napisala, ali sa snažnom porukom “Naša zlatna Lana“.

Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić pratio je utrku uživo i uz niz emotikona na Insatgram storyju ispratio je historijski uspjeh i osvajanje medalje mlade Pudar.

Foto: IG
Foto: IG

Najbolji bh. bokser Edin Puhalo, alijas Iron Puki, poručio je da je ova bronza zlatnog sjaja.

Uspjeh svakog bh. sportiste ili sportistkinje jednako je i uspjeh svi nas koji volimo i srcem se borimo za svaku medalju i uspjeh u sportu jer mi kao sportisti i jesmo najbolji ambasadori naše jedine nam države Bosna i Hercegovina.

Čestitam Lana Pudar, ponosni smo na tebe! Zlatna bronza“, napisao je na društvenim mrežama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by edin.puhalo (@iron.puki)

Čestitke nisu izostale ni iz brojnih sportskih kolektiva u zemlji, među kojima su FK Sarajevo, FK Velež, FK Sloboda.

Podsjetimo, Pudar je u finalu utrke dionicu preplivala za dvije minute, četiri sekunde i 88 stotinki, što je bilo dovoljno za podij, a na SP-u će nastupiti i na utrkama na 50 i 100 metara delfin.

Nakon velikog uspjeha oglasio se i matični klub Lane Pudar “Klub Vodenih Sportova Orka” koji je čestitao mladoj plivačici, ali i prozvao nadležne.

“Gradonačelniče grada Mostara, gradski vijećnici, kantonalni premijeru, kantonalni ministri i zastupnici, fedaralni premijeru, federalni ministri i zastupnici, državni premijeri i zastupnici, recite nam da li je ovo dovoljno velik razlog da ovoj djevočici i mostarskoj djeci napravite olimpijski bazen?!

Napravite nam bazen u Mostaru! Nema izgovora, nema izvlačenja, nema odugovlačenja!! Mi ne mislimo stajati! Lana je biser i Lana je najveći promotor naše države i našeg grada. To Vam je obaveza i dužnost, a nije nikakav luksuz i činjenje usluge.

Lana naklon i kapa do poda!! Treneri, Alena i Gorane svaka Vam čast! Roditelji, hvala Vam na povjerenju i čestitke na svemu!

Ovo je za Mostar, ovo je za Bosnu i Hercegovinu, ovo je za običnu raju! Ovo je za sve Vas u domovini i dijaspori koji nas obasipate neizmjernom pažnjom i ljubavlju i hvala Vam od srca na tome”, navodi se u saopštenju Klub Vodenih Sportova Orka.