Naša stranka nastavlja da se rasipa, napustila je i dopredsjedavajuća Vijeća Općine Centar

Naša stranka već duži vremenski period ima problema s rasipanjem članova, a znalo se desiti i da naslovnice medija “krase” informacije da skoro pa čitave lokalne organizacije odlaze.

Posljednja koja se na ovaj potez odlučila je dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Općine Centar, Ira Adilagić.

Kaže da je ova stranka postala kolektiv koji odstupa od svog sistema vrijednosti.

Našu stranku i trenutnu politiku Naše stranke sam napustila nedavno nakon skoro 10 godina rada i posvećenosti. Dugo sam aktivno djelovala, pomagala i sarađivala na različitim nivoima a najviše sam radila i dala doprinos kad je bilo potrebno za pitanja koja su u mom resoru djelovanja. Bilo je teško donijeti odluku o isčlanjenu iz političke partije Naše stranke, ali jednostavno više nisam mogla biti dio kolektiva koji odstupa od svog sistema vrijednosti, politike te stila i načina rada“, napisala je Adilagić.

Dodaje da Naša stranka više nije ono što je nekad bila.

Žao mi je zbog toga. Razočarana sam zbog toga. Istovremeno i zahvalna sam za lijepa i teška vremena, iskustvo i znanje koje sam stekla“, govori.

Naša stranka je podnijela inicijativu za njeno razrješenje na funkciji zamjenice predsjedavajućeg OV Centar.

Na sljedećoj sjednici OV Centar treba da bude prioritet Budžet za 2022., Izvještaji o realizaciji budžeta za periode od januara do juna (!) i od jula do decembra i još mnogo toga što je od krucijalne važnosti za rad i funkcionisanje općine kao lokalne zajednice i institucije. Nisam sretna kako je prošla prva godina naših mandata, kako je potrošeno vrijeme i energija“, razočarana je Adilagić.

Dodaje i da je “za ovaj period izgovoreno je mnogo riječi ali njima je rečeno i dosta neistina. Nedosljednost je bila stalno prisutna a ponašanje takvo da ga smatram neadekvatnim“.

I ono što vam želim već duže vrijeme reći – populizam je postao zabrinjavajući trend modernih političara/ki“, oštro je zaključila Adilagić.