Naša stranka: Rušenje BiH završit će kao rušenje Milorada Dodika i Republike Srpske

Dodikova destruktivnost prema Bosni i Hercegovini pokazat će se kao samodestruktivnost prema njemu samom, ali i Republici Srpskoj, istaknuli su iz Naše stranke, komentarišući jučerašnju odluku NSRS.

Dotakli su se i toga što je na sjednici bilo onemogućeno prisustvo predstavnika OHR-a.

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske pokazala je svu destruktivnost politike Milorada Dodika. Destruktivnost je posebno pokazana činjenicom da je na sjednici zabranjeno obraćanje predstavnici OHR-a. To mora biti shvaćeno kao zatvaranje vrata cjelokupnoj međunarodnoj zajednici i odbijanje rješavanja krize diplomatskim sredstvima”, naveli su iz Naše stranke.

Dodik, istaknuli su, govori jezikom jednostranosti, neuvažavanja drugih, jezikom sile.

To je znak da samo takav jezik može i razumjeti pa mu njim treba biti i odgovoreno. Takvim mu jezikom mora biti odgovoreno i zbog predloženih zaključaka koji su protivustavni. Očekujemo takav odgovor od međunarodne zajednice i ohrabrujući su sve češći istupi njenih predstavnika kojima se pokazuje namjere za njegovo sankcionisanje pa i smjenu”, zaključuju iz Naše stranke.

Podsjećamo, na 24. posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske usvojena je Deklaracija o ustavnim principima i četiri informacije sa zaključcima o prijenosu nadležnosti sa nivoa BiH na nivo entiteta.

Više stranaka iz Federacije BiH je reagovalo sinoć, a neke reakcije možete pogledati ispod.

Kako su reagovale stranke iz FBiH: “Dodik napravio veliki korak ka svom kraju”