Održana 12. redovna sjednica Općinskog vijeća, nije se raspravljalo o razrješenju Ire Adilagić

Općinsko vijeće Centar Sarajevo održalo je u četvrtak 16. decembra 2021. godine 12. redovnu sjednicu koju je vodio dopredsjedavajući Benjamin Isović.

Nakon vijećničkog sata prezentirana je Informacija o epidemiološkoj situaciji na području općine.

Zatim je razmatran i usvojen prijedlog Programa rada Općinskog vijeća Centar Sarajevo za 2022. godinu.

Vijeće je razriješilo, a zatim i imenovalo po jednog člana u Komisiji za statusna pitanja građana treće životne dobi, te Komisiji za ekologiju i zaštitu kulturnog i prirodnog naslijeđa.

Prijedlozi odluka o dodjeli u zakup poslovnih prostorija Općine Centar Sarajevo po osnovu javnog oglašavanja u ulicama Dolina 1, Hiseta 1, Koševo 34, te Nikole Kašikovića 9 i Skenderija 7 su dobili podršku Općinskog vijeća, a podržani su i prijedlozi odluka o nastavku privremenog korištenja stana u ulici Alibega Firdusa broj 29/2 i u ulici Turhanija broj 3.

Vijećnici su usvojili prijedloge odluka o dopunama Odluke o privremenom korištenju javnih površina, te o prokopavanju saobraćajnica na području općine Centar Sarajevo.

Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o provođenju Regulacionog plana

“Bjelave – Mejtaš“ , kao i Prijedlog odluke o usvajanju Izmjena i dopuna Regulacionog plana “Gradski centar Marijin Dvor“, te Prijedlog odluke o provođenju Izmjena i dopuna Regulacionog plana “Gradski centar Marijin Dvor“ su dobili podršku Općinskog vijeća.

Općinsko vijeće je usvojilo godišnje programe rada i razvoja JU „Centar za sport i rekreaciju“ i „JU Centar kulture i mladih“ za 2022. godinu.

Vijećnicima su prezentirani Obrasci periodičnog finansijskog izvještavanja za period 01.01.-30.06.2021. godine, te Obrasci periodičnog finansijskog izvještavanja za period 01.01.-30.09.2021. godine, kao i Informacija o realizaciji investicionih projekata na području općine Centar.

Zanimljivo je da nije bilo riječi o dopredsjedavajućoj Općinskog vijeća Iri Adilagić koja je nedavno napustila Našu stranku, te je danas ili na budućim sjednicama trebala biti razriješena dužnosti.