Oglasila se sestra Sulejmana Imamovića koji je napravio dramu u avionu: Ne mrzi Srbe, boji se leta

Danas se oglasila sestra Sulejmana Imamovića, koji je jučer napravio haos u avionu koji je sletio na Beogradski aerodrom.

Ona tvrdi da njen brat ne mrzi Srbe već da je burno reagovao zbog straha od letenja.

Imamović je napravio incident kada je avion na letu Danska – Tuzla zbog loših vremenskih uslova prinudno morao da sleti u Beograd.

Ono nije bio moj brat! Ja ga takvog ne prepoznajem. Nisam ni mogla da gledam ono“, kazala je sestra.

Dodala je da Imamović nije nacionalista i da su vijesti i komentari o tome da je učestvovao u ratu 90-ih lažne jer je još početkom 1990. godine otišao u Dansku.

Moj brat nije nacionalista. Druži se sa Srbima u Danskoj. Ja sam bila kod njega u gostima ljetos i da je takav ne bi ga ljudi onoliko poštovali. On se plaši aviona. Jedva ga je porodica ubjedila da krenu avionom“, rekla je sestra za Kurir.

Naglašava da njihova porodica ni dok su živjeli u Zavidovićima nije imala problema sa Srbima.

Također, napomenula je da Sulejman sa porodicom već 30 godina živi u Danskoj, a da je ona 25 godina u Sjedinjenim Američkim Državama.

Mi smo rodom iz Zavidovića. U našem naselju bilo je dosta Srba. Nikad nikakav problem nije bio. Srbi su nam pomagali i mi njima. Ono što je brat psovao, to nije bio on. Ono je samo od straha i paranoje. Kad je saopćeno da će avion da prinudno sleti u Beograd, on je spavao i tada se probudio. Uplašio se. Poblijedeo je od straha. Nije bio pri sebi. Nikada ne bi opsovao nikoga, a kamoli na nacionalnoj osnovi. Ne bi takvu bruku svojoj djeci napravio“, ispričala je Sulejmanova sestra.

Pušten na slobodu

Sulejman Imamović danas je pušten na slobodu.

Podsjetimo, nakon incidenta, njemu je određeno zadržavanje do 24 sata, prema Zakonu o prekršajima.

Predmet će biti ustupljen Kraljevini Danskoj na dalje postupanje, imajući u vidu da se radi o osobi koja je danski državljanin.

Na taj način obezbeđuje poštovanje načela cjeloshodnosti i ekonomičnosti postupka, napominju u Tužilaštvu Srbije.

Više javno tužilaštvo u Beogradu ustupit će Danskoj krivično gonjenje protiv državljanina Danske S. I. (58), koji je prije dva dana u avionu vrijeđao i prijetio zbog vanrednog slijetanja aviona na beogradski aerodrom Nikola Tesla.

S.I, koji je prethodno saslušan u Tužilaštvu, je pušten na slobodu, pošto mu je ukinuto zadržavanje, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Aviokompanija Wizz Air saopštila je jučer saopštila kako se na letu Billund – Tuzla dogodio incident kada su dva putnika počela da vrijeđaju ostale u avionu.

Kabinsko osoblje je intervenisalo i “riješilo situaciju”.

Psovke i prijetnje

Podsjetimo, avion mađarske aviokompanije koji je letio na relaciji Bilund -Tuzla sinoć oko ponoći vanredno je sletio na Aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu.

Zbog loših vremenskih uslova nije moga sletiti u Tuzlu, što je očigledno strašno zasmetalo putniku.

Tada je danski državljanin Sulejman Imamović u avionu počeo upućivati uvrede i psovke.

“J…m vam gospodsku srpsku majku, j…m vam mater u usta srpska, j…m Vam mater balijsku što me vodite u Srbiju, srušit ću avion, u**t ću sebe i ženu“, vikao je on.