Osuđen Ghanomeh Gazvan koji je oteo djevojku i na Igmanu je natjerao da se skine gola i teško pretukao

Nakon što je priznao počinjenje krivičnih djela, Općinski sud u Sarajevu (OSS) prvostepeno je osudio Gazvana Ghanomeha na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina.

Osuđen je zbog krivičnih djela – teške tjelesne povrede i protupravno lišenje slobode.

Ovo je potvrđeno Feni u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Okrivljeni se tereti da je 15. decembra 2020. godine od 16 do 22 sata u kući u kojoj je držao, nanio teške tjelesne povrede djevojci sa kojom je bio u ljubavnoj vezi.

Natjerao ju je i da koristi opojnu drogu speed, a potom naredio da sjedne u njegov automobil, nakon čega je odvukao na planinu Igman gdje je, također, maltretirao, ponižavao i nanosio joj povrede“, navode iz Tužilaštva.

Nakon izrečene presude, okrivljenom, koji je odranije poznat organima gonjenja, pritvor je produžen.

Podsjećamo, ovaj slučaj šokirao je javnost kada su u decembru lani sarajevski inspektori rasvijetili slučaj otmice žene koja je oteta i brutalno maltretirana u podnožju planine Igman.

Naime, kako je tada otkrio izvor blizak istrazi, Ghanomeh Gazvan je oteo I.K. s kojom je bio u ljubavnoj vezi te je iz ljubomore skinuo golu, teško pretukao i čak je tjerao na korištenje opojnih sredstava.

Par se u prijepodnevnim satima susreo na Marindvoru odakle su se njegovom Opel Vektrom odvezli u Gazvanov stan na području Ilidže, gdje su se zadržali oko dva sata.

Potom su otišli u Veliku Aleju, gdje su popili kafu.

Gazvan je kasnije kazao da idu do njegovog prijatelja koji živi na području Hrasnice. Kada su došli do kuće njegovog prijatelja, zatekli su ga ispred kako cijepa drva, a njih dvoje su ušli unutra.

Gazvan je u jednom momentu uzeo mobitel od žrtve gdje je pronašao poziv od jedne njene prijateljice s kojom joj je zabranio da se druži. Kada je to vidio, podivljao je i počeo ju je udarati.

Udarao je po rebrima i divljački joj čupao kosu. Potom ju je šamarao i uvukao u Opel, a njegov prijatelj koji je bio ispred kuće nije vidio kuda su otišli. Vozio je ratnom cestom prema Igmanu.

Kada su došli na lokalitet Hrasnički stan, istjerao ju je iz vozila i ponovo je počeo udarati šakama.

Naredio joj je da se skine gola, a što je ona iz straha i učinila. Rekao joj je da ruke stavi na haubu od vozila nakon čega ju je ponovo tukao po rebrima.

Kako navodi izvor, pošto je bilo jako hladno, on je ušao u automobil, a žrtvu je ostavio vani da se smrzava!

Izvadio je svoj mobitel marke “Samsung” te je ponižavao fotografirajući je i snimao je dok je bila naga.

Izašao je vani i poljevao ju je sokom, a ona ga je molila da prestane, ali je on nije slušao. Također, iz džepa je izadio paketić sa speedom koji je posuo po haubi koji je šmrkao i tjerao je žrtvu da isto učini.

Kada je ona odbila, ponovo je pretukao, a ona je iz straha konzumirarala. Tako nagu ju je držao na hladnoći i iživljavao se nad njom.

Kada se umorio, kazao joj je: “Ovaj put si se spasila, a slijedeći put si gotova“.

Dozvolio joj je da se obuče i pustio je da uđe u vozilo. Rekao joj je da će joj oduzeti život ako prijavi policiji.

U vozilu joj je rekao da ako mu ne donose 3.000 KM, ubiće joj majku, a nakon toga ju je pustio da uđe u autobus i ode kući.

Nesretna djevojka je bila uplašena i nije smjela prijaviti policiji ništa. Imala je ogromne bolove u rebrima i leđima i sva je bila modra. Nakon toga su roditelji otkrili šta se desilo pa su je odveli u policiju i prijavili.

Dana 16.12.2020.godine u prostorije Pete PU pristupila je I.K. iz Ilijaša i prijavila da je dana 15.12.2020.godine od strane lica G.G. iz Ilidže, nad njom izvršeno krivično djelo iz člana 172. KZ F BiH (teške tjelesne povrede) konstatovane na KUM UKC Sarajevo, krivičnog djelo iz člana 179. KZ F BiH (protivpravno lišenje slobode) i krivično djelo iz člana 295. KZ F BiH (iznuda). O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela i pronalasku izvršioca”, saopćeno je iz sarajevske policije vezano za ovaj šokantni slučaj.