Ovo su pravi parovi osmine finala Lige Prvaka, ovaj put žrijeb bez greške

Nakon što su u prvom pokušaju napravili grešku, predstavnici UEFA-e su ponovno izvukli parove osmine finala Lige Prvaka.

Ovaj put je Andrej Aršavin izvukao sljedeće parove:

Salzburg – Bayern

Sporting – Manchester City

Benfica – Ajax

Chelsea – Lille

Atletico – Manchester United

Villarreal – Juventus

Inter – Liverpool

PSG – Real Madrid

Prvi mečevi su na programu 15., 16., 22. i 23. februara, a uzvrati su 8., 9., 15. i 16. marta naredne godine.

Podsjećamo, UEFA je ranije na svom zvaničnom twitter nalogu napisala da će ponovljeni žrijeb parova osmine finala Lige Prvaka biti u 15 sati.

Nakon tehničkih problema sa softverom spoljnog provajdera koji daje uputstva zvaničnicima o tome koji timovi imaju pravo da igraju međusobno, došlo je do greške u žrijebu osmine finala Lige šampiona.

Kao rezultat ovoga, žrijeb je proglašen nevažećim i novi će biti obavljen u ponedeljak u 15 časova“, navodi se u saopštenju.

Podsjećamo, prvi problem se pojavio kada je kao rival Villarealu izvučen Manchester United. S obzirom na to da su dva tima igrala u grupnoj fazi, odmah je konstatovano da je to nemoguće.

Iz iste grupe kuglica, kao rival španskom klubu izvučen je Manchester City.

Uslijedio je novi propust. U “šeširu” pobjednika grupa nije bilo kuglice sa imenom Manchester United kada se “birao” rival Atletico Madridu.

Ekipa Diega Simeonea dobila je za protivnika Bayern Munchen. Pošto je ustanovljeno da je napravljena greška, španski klub je i zvanično uložio žalbu, poslije čega je reagovala UEFA.