Ovo su tinejdžeri koji su izgubili živote u saobraćajnoj nesreći u Bugojno

Donji Vakuf zavijen je u crno nakon tragične saobraćajne nesreće koja se noćas desila kod Bugojna.

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije poginulih mladića, od kojih su dvojica maloljetni.

Podsjećamo, tri osobe, od kojih dvije maloljetne, izgubile su život u teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Bugojna.

Ovo je potvrđeno u MUP-u Srednjobosanskog kantona.

Nesreća se dogodila sinoć na magistralnom putu u mjestu Čaušlije, općina Bugojno, u kojoj su učestvovala vazila VW Golf II, kojim je upravljao maloljetnik (2004.) i vozila Fiat Punto, kojim je upravljao A.Đ. rođen 1963. godine iz Jablanice.

U ovoj nezgodi vozač vozila Golf i njegov suvozač Z.B. rođen 2003. godine zadobili su tjelesne povrede, dok su putnici u vozilu E.Dž. rođen 1997.godine i dva maloljetnika (rođeni 2004.godine), svi iz Donjeg Vakufa, smrtno stradali na licu mjesta.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su uviđajne radnje, te poduzimaju i druge aktivnosti u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi navedene nezgode, saopćeno je iz MUP-a SBK.

Od mladića oprostili su se i u Fudbalskom klubu Radnik iz Donjeg Vakufa, čiji su članovi bili.

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć nešto poslije 22 sata dogodila na magistralnom putu M-16 Donji Vakuf – Bugojno, u naselju Čaušlije, poginuli su Elkaz Džejlan, Alija Šeho i Edin Dogan, sva trojica iz Donjeg Vakufa. Alija Šeho i Edin Dogan su prošli sve selekcije FK Radnik, a Elkaz Džejlan je igrao u selekcijama do pionira. Ovo je najtužniji dan u istoriji postojanja FK Radnik Donji Vakuf. Molimo Allaha dragog da ovu trojicu momaka primi u dženetske bašće, a njihovim porodicama bašum sagolsun“, napisali su.