Foto: NFSBiH

Petev objavio imena igrača za utakmicu sa SAD-om

“A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine će 18. decembra u Los Angelesu odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država.

Selektor Ivaylo Petev za ovaj susret pozvao je 19 igrača.

Svojevrstan problem predstavljala je vakcinacija.

Sigurno da bi još neki igrači dobili pozive, međutim problem je predstavljalo to što nisu vakcinisani“, istakao je Petev.

Dotakao se i mladih igrača iz Premijer lige.

Već sam puno puta rekao da u Premijer ligi ima dosta zanimljivih mladih igrača i na ovom spisku je većina njih do 23 godine. Zanima nas kako će oni igrati u dresu reprezentacije i protiv jedne kvalitetne selekcije. Očekujem maksimalnu borbenost i zalaganje jer ovo je svima šansa da pokažu potencijal koji imaju. To i nama daje mogućnost da vidimo na koga možemo računati u budućnosti. Ovo jeste prijateljska utakmica, priliku će svi dobiti a naglašavam da nam je rezultat važan, jer mi uvijek idemo na pobjedu. Na taj način treba da razmišljaju svi koji igraju za reprezentaciju BiH“, izjavio je Petev.

Selektor je ukratko predstavio plan priprema:

Okupljanje smo zakazali u Trening centru Zenici u petak, 10. decembra. Imamo vremena da odradimo tri treninga što će nam sigurno pomoći da se bolje upoznamo sa igračima“, rekao je.

Pogledajte spisak igrača za prijateljski susret:

Foto: NFSBIH
Foto: NFSBIH