Poznat identitet “bildera” koji je pucao ispred teretane na Malti sinoć, pucao na državljanina Srbije

Sarajevska policija rasvijetlila je pucnjavu koja se sinoć dogodila u naselju Malta.

Zbog toga je uhapšen Haris Jakubović za kojeg se sumnja da je pucao u pravcu državljanina Srbije.

U pucnjavi nije bilo povrijeđenih osoba.

Dana 29.12.2021.godine u 17:45 sati, obaviještena je Treća PU da je u ulici Paromlinska, općina Novo Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane NN lica.

Izvršenim provjerama i prikupljanjem informacija na terenu s ciljem rasvjetljavanja navedenog događaja, utvrđeno je da je lice H. J., rođen 1991.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen pucao iz vatrenog oružja u pravcu lica A.E.R., državljanin R Srbije, te da nema povrijeđenih lica.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo“, navedeno je u saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo.

Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres prostorija “Al In Fitness” centra i tom prilikom pronađen je i oduzet pištolj kalibra devet milimetara, sa okvirom i četiri metka istog kalibra, za koji Jakubović posjeduje odobrenje nadležnog organa.

Također, izvršenim pretresom kuće koju isti koristi na području općine Novo Sarajevo, pronađena je i oduzeta jedna PVC kutija za pištolj, prazan okvir i pribor za čišćenje. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 323. i člana 183. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti i Ugrožavanje sigurnosti), H.J. je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem“, zaključili su iz MUP-a.