Poznati identiteti aktera pucnjave u lovačkom domu u Trnovu, ubijen Mithat Vejo

U lovačkom domu “Bašci” u mjestu Delijaš, općina Trnovo, jutros je došlo do upotrebe lovačkog vatrenog oružja, pri čemu je jedna osoba izgubila život.

Kako je i ranije objavljeno, povrijeđene su tri osobe, među kojima je i jedno dijete.

Uhapšen je muškarac inicijala I.I. osumnjičeni za krivično djelo ubistvo.

Prema nezvaničnim informacijama svemu je kumovao alkohol.

Iz izvora bliskih policiji Dnevni avaz saznaje da je Mithat Vejo izgubio život, a upucao ga je Ismet Ibričić.

Podsjećamo, Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo je u 03.30 sati zaprimio dojavu o pucnjavi.

Na mjesto događaja su odmah izašli policijski službenici i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo čiji ljekar je konstatovao smrt jednog lica.

Također, tom prilikom jedno lice je povrijeđeno od dejstva vatrenog oružja, te je prevezeno na KCUS, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć, u stabilnom je zdravstvenom stanju i zadržan je na daljem liječenju.

Od krhotina stakla lakše tjelesne povrede zadobili su jedno lice i jedno dijete, te su nakon ukazane ljekarske pomoći otpušteni iz bolnice.

O svemu navedenom je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je izašao na mjesto događaja i rukovodi uviđajem kojeg vrše policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo ovlaštenih sudskih vještaka.

Lice osumnjičeno za izvršenje krivičnog djela inicijala I.I. (1953) lišeno je slobode od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS“, kazali su iz policije.

Više informacija o navedenom će biti poznato nakon što uviđaj bude završen.