Preminuo dječak kojeg je sinoć udario kamion u Nedžarićima, građani najavljuju okupljanje

Preminuo je dječak kojeg je sinoć u blizini škole Aleksa Šantić u sarajevskom naselju Nedžarići udario kamion.

Ovo je potvrđeno za N1 iz MUP-a KS.

Dječak je sinoć prevezen na Kliniku za anesteziju i reanimaciju, nakon teških povreda koje je zadobio u nesreći, ali nažalost nije preživio.

Kako su sinoć javili reporteri N1, nesreća se dogodila u uskoj i mračnoj ulici kojom djeca često prolaze na putu do škole.

Očevici nesreće potvrdili su da se u mračnoj i skučenoj ulici saobraćajni znak ŠKOLA slabo vidi i da su djeca često u opasnosti.

Vozač je uhapšen i nalazi se na kriminalističkoj obradi u MUP KS. Sinoć je završen i uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac.

Večeras od 18 sati će na mjestu nesreće biti održani prostesti roditelja učenika koji pohađaju OŠ „Aleksa Šantić“.

Već godinama upozoravaju na neadekvatan prilaz školi koji je uzak bez trotoara, a kojim prolaze i motorna vozila. Inače, rasvjeta u ovoj ulici je loša i vidljivost je jako mala.

Roditelji će ponovo uputiti niz zahtjeva nadležnim institucijama kako bi se pronašlo rješenje i obezbijedio sigurni prilaz školi.

Borba roditelja za sigurnost djece na putu do škole traje godinama, a sve što su uspjeli do sada jeste da se napravi rampa pred sami ulaz u školu, ali nikada se nije postigla saglasnost da se motornim vozilima zabrani prilaz u ulici koja vodi do škole.

Inače, dječak je stradao u vrijeme kada se završava nastava, pa su ovoj tragediji svjedočila mnogobrojna djeca, koja su u šoku.

Ukoliko se ne ispune zahtjevi roditelja moguć je i bojkot nastave, jer roditelji više ne žele ugrožavati živote svoje djece slanjem u školu. OŠ Aleksa Šantić najbrojnija je u kantonu, ali nadležni nikada nisu iskazali spremnost izaći u susret zahtjevima.

Podsjećamo, posljednjih nekoliko dana je posebno mračno za Bosnu i Hercegovinu obzirom da su ugašena tri života tinejdžera iz Donjeg Vakufa, također u saobraćajnoj nesreći.

Tri osobe, od kojih dvije maloljetne, izgubile su život u teškoj nesreći na magistralnom putu kod Bugojna.

Nesreća se dogodila prije dvije noći na magistralnom putu u mjestu Čaušlije, općina Bugojno, u kojoj su učestvovala vazila VW Golf II, kojim je upravljao maloljetnik (2004.) i vozila Fiat Punto, kojim je upravljao A.Đ. rođen 1963. godine iz Jablanice.

U ovoj nezgodi vozač vozila Golf i njegov suvozač Z.B. rođen 2003. godine zadobili su tjelesne povrede, dok su putnici u vozilu E.Dž. rođen 1997.godine i dva maloljetnika (rođeni 2004.godine), svi iz Donjeg Vakufa, smrtno stradali na licu mjesta.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su uviđajne radnje, te poduzimaju i druge aktivnosti u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi navedene nezgode, saopćeno je iz MUP-a SBK.

Od mladića oprostili su se i u Fudbalskom klubu Radnik iz Donjeg Vakufa, čiji su članovi bili.

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć nešto poslije 22 sata dogodila na magistralnom putu M-16 Donji Vakuf – Bugojno, u naselju Čaušlije, poginuli su Elkaz Džejlan, Alija Šeho i Edin Dogan, sva trojica iz Donjeg Vakufa. Alija Šeho i Edin Dogan su prošli sve selekcije FK Radnik, a Elkaz Džejlan je igrao u selekcijama do pionira. Ovo je najtužniji dan u istoriji postojanja FK Radnik Donji Vakuf. Molimo Allaha dragog da ovu trojicu momaka primi u dženetske bašće, a njihovim porodicama bašum sagolsun“, napisali su u jučerašnjoj objavi.