Proljetne temperature, a zima u Želji: Imenovan novi predsjednik Upravnog odbora

Turbulentni zimski dani u FK Željezničar se nastavljaju.

Oro Ibrišimović novi je v.d. predsjednika UO FK Željezničar saopšteno je iz kluba.

Predsjednik Skupštine FK Željezničar, Edin Cernica, sukladno odredbama statuta Kluba, imenovao je Oru Ibrišimovića za novog v.d. predsjednika UO FK Željezničar.

Ibrišimović će, sukladno statutu, ovu funkciju obavljati maksimalno šest mjeseci.

Oro Ibrišimović dio je upravljačke strukture regionalne kompanije koja se bavi distribucijom IT opreme i zastupnik je velikih svjetskih brandova.

U proteklih šest mjeseci, obavljao je funkciju člana UO Kluba.

FK Željezničar krenuo je u proces organizacione i finansijske stabilizacije. Zajedničkim snagama svih organa Kluba i naših navijača, krenuli smo u dobrom pravcu. Ipak, mnogo posla je još pred nama. Znamo gdje želimo doći i siguran sam da su bolji dani pred našim Klubom“, istakao je Oro Ibrišimović.

Podsjetimo, prije tri dana u medije je stigla informacija da je predsjednik FK Željezničar, Nazif Hasanbegović, podnio ostavku na toj poziciji.

Klub su također napustili članovi Upravnog odbora Kerim Karavdić i Mustafa Nurko.

Hasanbegović je sredinom juna ove godine zamijenio Samira Cerića na poziciji prvog čovjeka kluba.

Najvećim uspjehom Hasanbegovića, u periodu dok je bio prvi čovjek “Plavih”, bilo je potpisivanje novog generalnog sponzora, njemačko-švicarske kompanije “Caizcoi”.

Ni trener nije ostao u klubu

Samo dan poslije Tomislav Ivković je podnio ostavku na poziciji trenera FK Željezničar i neće voditi Plave u proljetnom dijelu sezone Premijer lige BiH.

On je poslao glasovnu poruku prvotimcima Plavih, zahvalio im se na saradnji i poručio kako se neće vraćati na Grbavicu.

Ivković je prije nekoliko dana boravio u Sarajevu gdje je razdužio automobil koji je koristio i već tada je bilo jasno da napušta Željezničar.

Dečki moji, evo nažalost došao je dan za rastanak. Mislio sam da neće doći tako skoro, pa vam ovim putem zahvaljujem na svemu šta ste napravili. Na svemu kako ste se ponašali i kako ste igrali.

Pokazali ste ogroman karakter, pokazali ste volju, htijenje i želju za uspjehom. Vi mlađi odrastali ste brže nego inače, ali ni to vas nije sputalo. Imali ste pomoć nekih starijih igrača, da ne govorim sada imena, koji su vam pmogli u tom odrastanju. Stvorili smo fantastičnu radnu atmosferu.

Postali smo ono što se najteže postiže, grupa. Grupa koja je pokazivala zajedništvo u najtežim trenucima. Kada je bilo najteže pokazali ste se i bili ste najbolji. Još jedanput hvala na svemu, šta godi trebate ja sam vam tu”, kazao je Ivković.

Dodao je da će najverovatnije ostati u BiH.

Ostat ću najvjerovatnije, 99 posto u Bosni i Hercegovini u jednom drugom klubu. Najlakše i najdraže bi mi bilo da vas sve prebacim u taj klub, ali je to nemoguće. Borite se za svoju porodicu i vas, jer je porodica najvažnija. Niko vam poslije neće reći hvala.

Razmišljajte o sebi, razmnišljajte o svojoj porodici i da uspijete dati bolje uvjete i njima i sebi. Puno bolje nego do sada. A, to možete postići isključivo radom i karakterom, kakav ste pokazali do sada. Budite ovakvi kakvi jeste i nastavite istim putem. Bilo koja pomoć s moje strane, imat ćete ju uvijek”, kazao je Ivković.

U bh. medijima pojavila se vijest da je predsjednik FK Željezničar, Nazif Hasanbegović, podnio ostavku na toj poziciji.

Spominje se i to da su klub napustili članovi Upravnog odbora Kerim Karavdić i Mustafa Nurko.

Hasanbegović je sredinom juna ove godine zamijenio Samira Cerića na poziciji prvog čovjeka kluba.

Najvećim uspjehom Hasanbegovića, u periodu dok je bio prvi čovjek “Plavih”, bilo je potpisivanje novog generalnog sponzora, njemačko-švicarske kompanije “Caizcoi”.

Željezničar je jesenji dio sezone Premijer lige BiH završio na šestoj poziciji s 26 bodova.

Ova polusezona će ostati kao jedna od najgorih u historiji kluba s Grbavice.