Pronađeno tijelo mladića koji je autom sletio u Vrbas

Pronađeno je tijelo mladića A. K. rođenog 1999. godine iz Jajca.

On je prije dva dana automobilom sletio u rijeku Vrbas.

Vozilo je izvučeno iz rijeke nakon nesreće ali se mladić nije nalazio u njemu.

Nesreća se desila u petak sat nakon ponoći u blizini tunela Tuk na magistralnom putu Jajce – Podmilačje, odnosno Jajce – Banja Luka.

Tijelo vozača A. K. pronađeno je danas oko 12:45 sati, koordinisanom akcijom policajaca iz PS Jajce, MUP-a SBK, Civilne zaštite, te pripadnika GSS-a iz Jajca, Visokog, Sarajeva, Zavidovića i Zenice“, potvrdio je za medije glasnogovornik MUP-a SBK Hasan Hodžić.

On je dodao da je tijelo pronađeno u rijeci Vrbas, jedan kilometar nizvodno od mjesta na kojem je vozilo sletjelo u rijeku.

Ovo je potvrđeno i od Gorske službe spašavanja Jajce koji su na zvaničnoj Facebook stranici objavili da su imali uspješnu akciju.

Iskoristili su priliku i da porodici izraze saučešće.

Njihova potraga prvog i drugog dana nije dala rezultate.

Istakli su ranije da su imali izuzetno tešku intervenciju.

Danas smo imali veoma tešku intervenciju na rijeci Vrbas. Naš sugrađanin je sletio autom u rijeku u teškoj saobraćajnoj nesreći. Auto je locirano i izvađeno, ali unesrećenog nismo pronašli.

Naši spasioci nadljudskim su naporima pretražili mjesto nesreće i borili se sa velikom vodenom strujom, ali bezuspješno. Sutra nastavljamo potragu, a porodici izražavamo iskrenu sućut“, saopćili su iz GSS Jajce.