Prva reakcija Nogometnog saveza BiH na Dodikovu skandaloznu izjavu

Nakon sto je član predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio kako N/FS BiH ne bi trebao postojati, te da je dovoljno da postoji samo FS Republike Srpske, iz krovne kuće bh. fudbala još uvijek nisu zvanično odgovorili.

Za odgovor su iz N1 potražili članove Izvršnog Odbora saveza.

Kontaktirali su Muhidina Raščića koji nije želio doljevati ulje na vatru nakon Dodikovih izjava.

Ovo nije prvi put da Milorad Dodik u javnosti izlazi sa ovakvim izjavama. Više puta je govorio na koju bi utakmicu išao i za koga navija. Međutim, ne vjerujem da Vicu Zeljkovića treba vezati za Milorada Dodika. Da Zeljković nije htio biti na čelu državnog saveza, ne bi se ni kandidovao”, rekao je Raščić.

Za opširniju reakciju Raščić nas je uputio na potpredsjednika saveza Ivana Beusa.

Sve o čemu treba raspravljati se dogovara na predsjedništvu saveza. Ukoliko želite opširniju reakciju, možda je najbolje da nazovete njih”, zaključio je Raščić.

Uprkos više pokušaja da stupe u kontakt sa Ivanom Beusom, na pozive niko nije odgovarao.

Podsjećamo, Dodik je prokomentarisao navode pojedinih medija da njegovom sestriću i predsjedniku Nogometnog saveza BiH Vici Zeljkoviću zbog povezanosti s njim nije odobrena viza za ulazak u SAD, pred prijateljsku utakmicu Zmajeva u Los Anglesu.

Sjedinjene Američke Države su još ranije stavile Dodika na crnu listu.

Osim zabrane putovanja, najavljeno da je da će i njegova imovina u SAD biti zamrznuta. Razlog je blokada Dejtonskog sporazuma, a posebno raspisivanje referenduma o Danu RS.

U izjavi za medije Dodik je prokomentarisao navode o njegovom sestriću.

Što se mene tiče i glupo je da postoji Nogometni savez BiH, treba da postoji samo Nogometni savez Republike Srpske“, rekao je Dodik, a potom se nasmijao na opasku novinara da bi Zeljkoviću u tom slučaju bio odobren put u SAD.

Zmajevi prijateljsku utakmicu protiv SAD igraju 18. decembra u Los Anglesu, a iz NS BiH još uvijek nije stigla nikakva potvrda da je Zeljkoviću zaista odbijena viza.