Reprezentativac zamijenio zastavu BiH sa srbijanskom: “Ovo je moja druga domovina”

Doskorašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine u kajaku Darko Savić u budućnosti će nastupati pod zastavom Srbije.

Ovaj sportista je 2013. godine dobio državljanstvo Srbije i sada će pokušati da se nametne u ovoj reprezentaciji.

U karijeri sam prošao sve. Sada se otvorila nova prilika da se takmičim u novoj disciplini. Trke se voze na stazama na kojim sam ja već nastupao u slalom disciplini, a ovo je kombinacije i spusta i slaloma. Smatram da imam šta da pokažem“, kaže on.

Smatra da će mu srbijanski savez pomoći u daljem napretku.

Kao Banjalučanin mogu da kažem da je Vrbas idealan za trening, a smatram da uz saradnju sa Kajakaškim savezom Srbije mogu da pomjerim sopstvene granice. Nadam se i sjajnim rezultatima. Godinama treniram i družim se sa skoro svim reprezentativcima Srbije u svim disciplinama i za mene je Srbija druga domovina“, kazao je.

Dodao je i da je motiviraniji nego ikada.

Znam kako funkcioniše srpska kajakaška porodica i veoma se radujem što ću sada biti dio tog tima. Možda upravo i zbog toga osjećam da mi je motivacija na nekom višem nivou nego do sada”, istakao je Savić.

Predsjednik kajašaškog Saveza Srbije Mirko Nešović je rekao da je po njemu logično i najnormalnije da kao stanovnik Republike Srpske dođe i vesla za reprezentaciju Srbije, te da od njega očekuje da ovu državu predstavlja na Olimpijskim igrama.