Sulejman Imamović, koji je napravio dramu u avionu pušten na slobodu, procesuirat će ga Danska

Muškarac koji je napravio jučer dramu u avionu zbog vanrednog slijetanja na aerodrom u Beogradu, državljanin Danske Sulejman Imamović (58), pušten je na slobodu.

Podsjetimo, nakon incidenta, njemu je određeno zadržavanje do 24 sata, prema Zakonu o prekršajima.

Predmet će biti ustupljen Kraljevini Danskoj na dalje postupanje, imajući u vidu da se radi o osobi koja je danski državljanin.

Na taj način obezbeđuje poštovanje načela cjeloshodnosti i ekonomičnosti postupka, napominju u Tužilaštvu Srbije.

Više javno tužilaštvo u Beogradu ustupit će Danskoj krivično gonjenje protiv državljanina Danske S. I. (58), koji je prije dva dana u avionu vrijeđao i prijetio zbog vanrednog slijetanja aviona na beogradski aerodrom Nikola Tesla.

S.I, koji je prethodno saslušan u Tužilaštvu, je pušten na slobodu, pošto mu je ukinuto zadržavanje, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Aviokompanija Wizz Air saopštila je jučer saopštila kako se na letu Billund – Tuzla dogodio incident kada su dva putnika počela da vrijeđaju ostale u avionu.

Kabinsko osoblje je intervenisalo i “riješilo situaciju”.

Psovke i prijetnje

Podsjetimo, avion mađarske aviokompanije koji je letio na relaciji Bilund -Tuzla sinoć oko ponoći vanredno je sletio na Aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu.

Zbog loših vremenskih uslova nije moga sletiti u Tuzlu, što je očigledno strašno zasmetalo putniku.

Tada je danski državljanin Sulejman Imamović u avionu počeo upućivati uvrede i psovke.

J…m vam gospodsku srpsku majku, j…m vam mater u usta srpska, j…m Vam mater balijsku što me vodite u Srbiju, srušit ću avion, u**t ću sebe i ženu“, vikao je on.

Ukoliko vam ne pokaže video dole, možete ga pogledati klikom OVDJE.