Sutra dženaza Mehmedu Ramiću vođi navijača Željezničara, ubijenom u pucnjavi na Pofalićima

Dženaza Mehmedu Meši Ramiću (26), koji je ubijen 12. decembra u pucnjavi na Pofalićima, bit će klanjana sutra u Sarajevu na gradskom mezarju Bare u 13:30 sati.

Ovih dana od njega su se opraštali brojni prijatelji i članovi porodice, ali i navijači Željezničara čiji je Ramić bio vatreni navijač, ali i vođa navijača.

Zbog ubistva je uhapšen Amel Jašarević Šaja, koji je priznao da je pucao.

Naknadno su uhapšeni Edvin Imamović i Igor Zuko, dok se za Adelom Kabašem, nekada Murtović, traga te je izdata potjernica.

Jašareviću i pomagačima danas je određen pritvor.

Detalji o samom događaju

Prema izjavama koje su uhapšeni dali u policiji, cijela ekipa se tog 13. decembra sastala u kafiću u blizini Hitne pomoći, nakon čega im je Kabaš oko 20 sati rekao da idu, a na parking su poveli i jednog njegovog prijatelja.

Dogovor je bio da odu u u drugi kafić na Pofalićima.

Prišli mu na semaforu

Adel Kabaš s Edvinom Imamovićem i Adelovim prijateljem kretali su se Golfom 7 plave boje, a iza njih je u crnom Golfu 7 išao Amel Jašarević s Igorom Zukom.

Kako su išli od Pofalića prema kružnom toku, pored njih je prošao Mehmed Ramić Meša u crvenom Peugeotu.

Na semaforu na Pofalićima prišli su Mešinom vozilu, a Jašarević je išao za njima i stao.

Prema izjavi jednog od osumnjičenih, Meša je u tom momentu otvorio prozor, dok je Jašarević otvorio prozor na zadnjim vratima i pitao Ramića “u čemu je problem, što dira maloga, misleći na Ajdina kojeg je Ramić maltre***ao“.

Meša je tom prilikom počeo psovati: ‘J…m vam majku, glavu ću mu otkinuti, ni ti (Jašarević, op. a.) ga ne možeš zaštititi’“, naveo je osumnjičeni.

Ramić je pokušao izaći iz auta, a onda je naglo krenuo i stao.

Jašarević je svojim vozilom prišao s desne strane Ramićevog vozila i počeo pucati. Tada je u Ramića zapucao i Adel Kabaš.

Bježeći čitao portale

Kabaš je potom s Imamovićem pobjegao sa lica mjesta tražeći da bude odvezen u Lukavicu, a potom preko Foče i Trebinja na granicu s Crnom Gorom.

Imamović se usprotivio, pa mu je Kabaš rekao da ih ostavi ispred kafića „Moca“ u Lukavici.

Nakon Što ga je Adel pozvao, u Lukavicu je došao Igor Zuko sa svojim Passatom, te se Kabaš s njim odvezao nakon što je svom drugu predao pištolj i čahure.

Vozili su se se preko prijevoja Čemerno kada je Adel rekao Zuki da stane i da će on izaći.

Adel je dok su se vozili, cijelo vrijeme uzimao mobitel od Zuke i čitao portale koji su pisali o pucnjavi, piše Avaz.

Amel Jašarević je ostao na mjestu pucnjave i policajcima kazao da je pucao u samoodbrani, jer je Ramić navodno potegao pištolj.