Video/ Korisnici društvenih mreža ismijavaju Harisa Zahiragića zbog izgovora

Nakon današnje sjednice Skupštine Kantona Sarajevo na društvenim mrežama pojavio se video koji ismijava govor zastupnika Stranke demokratske akcije Harisa Zahiragića.

Naime, prilikom izlaganja napravio je nekoliko grešaka pa su to gledaoci zabilježili.

Tako je kazao “toje stvari” što bi sudeći prema videu trebalo da znači “te stvari”.

U drugom dijelu dok je govorio o rekonstrukciji pruge i iskopanom dijelu grada izgovorio “katar” što bi trebalo da predstavlja riječ “krater”.

Pogledajte o čemu je riječ.

Zahiragić nije omiljeni zastupnik građanima, pa je vrlo često na udaru kritika i ružnih komentara.

Čak je i nama medijima zanimljivo posmatrati njega kao zastupnika zbog čestih gestikulacija i poteza koje pravi na sjednicama.

Tako je bilo i na sjednici 6. decembra.

Na trenutke zanimljivo je bilo gledati Harisa Zahiragića kojem je sjednica očigledno bila previše duga, pa je to svojom gestikulacijom i pokazivao u par navrata.

To su i primijetili korisnici društvenih mreža što je izazvalo podsmijehe, a mi smo se potrudili da napravimo kompilaciju.

Tako je više puta u toku sjednice zijevao i to dok priča njegov kolega iz Kluba Mahir Dević.

U jednom trenutku je Zahiragić i mahao predsjedavajućem Skupštine KS gestikulirajući mu da prekine, ali nismo sigurni da li pokazuje da se ubrza ova tačka ili da prekine Devića.

Bilo kako bilo, pokazao je i svojevrsno nepoštovanje prema kolegi dok je izlagao i branio zaključke Stranke demokratske akcije.

Pogledajte kompilaciju: