Video/ Nevrijeme pogodilo Srbiju: Pogledajte kako je kamion propao kroz asfalt

Srbija se jutros probudila pod snijegom. On i dalje neprestano pada, te je na brojnim saobraćajnicama otežan saobraćaj, a negdje i obustavljen za teretna vozila.

U pojedinim gradovima je otkazana i nastava za djecu, a u Begoradu je palo više od 300 stabala.

Zamjenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je u Beogradu na terenu 110 vozila Beograd-puta, 90 velikih kamiona i 20 manjih, kao i 15 mašina za utovarivanje soli, ali da su padavine za jedan i po dan ekvivalentne mjesečnim, zbog čega je velik broj radnika 24 sata angažovan na terenu.

Zbog teškog snega oboren je velik broj stabala i bandera. Do noćas u 24 sata Zelenilo je intervenisalo 205 puta, a danas je čak 505 zahteva“, rekao je Vesić za TV Pink.

Prema njegovim riječima, palo je više od 300 stabala u gradu, 41 bandera javne rasvete, EDB, Telekoma i drugih, što se nikada nije dogodilo.

Od jutros je bilo skraćeno devet gradskih linija i 13 prigradskih linija, a da su dve linije u međuvremenu puštene. Trenutno imamo 524 linije koje funkcionišu besprekorno, a na njima saobraća 1.379 vozila javnog prevoza“, rekao je Vesić.

Dvoje djece od 6 i 9 godina od petka nalaze se zavejani na Divčibarama

On je precizirao da je najteža situacija trenutno u Obrenovcu, gdje je otkazan odlazak djece u škole jer nema grijanja.

Petnaest odraslih osoba i dvoje djece od 6 i 9 godina od petka nalaze se zavejani na Divčibarama u kućici koja se nalazi na području između vrhova Velikog i Malog Maljena, potvrdio je za N1 u telefonskom razgovoru Nenad Atanasković, jedan od blokiranih na Divčibarama.

Kako Atanasković kaže, ostali su bez hrane, a za vodu se snalaze tako što otapaju snijeg.

Ekipe vatrogasnih jedinica, gorskih službi, policije iz Valjeva, mještani Divčibara, kao i članovi džip kluba iz Požege u nedjelju su cijelog dana neuspješno pokušavali da se probiju do zavejane kućice u koju su se sklonile ove porodice.

U Beogradu je zbog pucanja ulične vodovodne cijevi u Kostolačkoj ulici na Voždovcu, kod broja 21, kroz kolovoz propao kamion. U incidentu nije bilo povrijeđenih.

Kvar je prijavljen jutros oko 4.30, a servisne ekipe Vodovoda su na terenu.

N1 javlja da je riječ o kamionu koji dostavlja robu prodavnicama.

Jedan od očevidaca događaja kaže za N1 da je cijev pukla u nedjelju preko dana.

Zvali smo da se zatvori voda. Niko nije dolazio i desilo se šta se desilo, voda je prodrla na dva mesta, velike štete ljudima su nanete“, kazao je.

Saobraćaj se u Srbiji i danas odvija otežano. Putari čiste saobraćajnice po prioritetima i navode da su svi glavni pravci prohodni.