Video/ Ovako je Mostar dočekao Lanu Pudar: Ovacije i aplauzi za našu bronzanu Sirenu

Bh. plivačica Lana Pudar danas se vratila u BiH nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu održanom u Abu Dhabiju.

Podsjetimo, mlada Mostarka ostvarila je veliki uspjeh na SP-u gdje je sa svega 15 godina osvojila bronzanu medalju u disciplini 200 leptir.

Osim toga, u utrci na 50 metara leptir bila je šesta, dok je u disciplini 100 metara leptir bila sedma.

Nakon dolaska u Sarajevo i gromoglasnog dočeka na sarajevskom aerodromu gdje je održala i konferenciju za novinare, Lana se zaputila za Mostar.

Želim da pozdravim sve prisutne i da se zahvalim što ste došli u ovolikom broju. Zaista mi mnogo znači vaša podrška koju sam dobijala svih ovih dana. Ovo takmičenje iza mene je zaista bilo fenomenalno.

Kruna godine je ova bronzana medalja, na koju sam tako ponosna. Maštala sam o osvajanju, fenomenalan je osjećaj naći se na pobjedničkom postolju. Neke stvari su mogle biti i bolje, ali u svakom slučaju sam zadovoljna“, istakla je 15-godišnja Pudar.

Iako je u Laninom rodnom gradu vladalo kišno vrijeme, to nije bio problem za oko 1000 građana Mostara da velikim odazivom i dugotrajnim pljeskom i ovacijama pozdrave svoju heroinu, nakon čega se Lana obratila svima i zahvalila na ogromnoj podršci.

Inače, Grad Mostar nagraditi će Lanu Pudar s 10.000 KM, a ovu odluku danas je donijelo Gradsko vijeće Grada Mostara.

Podjsetimo, Swimrankigs ažurirao je liste najboljih plivača u Evropi prema ostvarenim rezultatima za 2021. godinu u 25-metarskim bazenima.

Mostarka Lana Pudar ima tek nepunih 16 godina ali u ovog godini ima najbolje vrijeme Evrope u disciplinama 100 i 200 metara delfin od svih juniorki Starog kontinenta.

S druge strane ima i drugo vrijeme u disciplini 50 metara delfin.