Vojin Mijatović osudio delegaciju na EXPO-u: Dok se država raspada ekskurzija u Dubaiju na račun građana

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH danas se oglasio na društvenim mrežama osudivši potez Vlade KS koja je na izložbu EXPO 2020 povela delegaciju.

Kako je kazao posljednja tri mjeseca obišao je nekoliko zemalja Evrope i razgovarao sa stotinama naših ljudi koji žive van BiH, a koji su imali samo jedno pitanje hoće li opet biti rata.

Sva ova putovanja finansiram svojim sredstvima. Vidim u Dubaiju ekskurzija na račun građana KS u trenutku kad se država raspada. Posljednjih nekoliko mjeseci imao sam stotine sastanaka sa predstavnicima međunarodne zajednice, evropskim parlamentarcima, ambasadorima, svi sastanci su bili jako teški i često na ivici svađe jer sam zastupao stavove građanske BiH“, kazao je Mijatović.

Kako kaže, na istim sastancima često je čuo da neki koji su sa nama u koaliciji u KS nemaju problem da podrže legitimno predstavljanje i sve ono što vodi ka podjeli BiH.

Nema smisla da SDP BiH gine, a da ‘koalicioni’ vrše pripreme za izbore, a pri tome koriste svaku priliku da vrlo direktno pljuju i po meni i mnogim članovima rukovodstva SDP BiH“, dodao je.

Kazao je da je jučer vrlo direktno na sjednici Predsjedništva SDP BiH rekao da se moraju preispitati odnosi u famoznoj “trojci”.

Ja sam neko ko vrlo direktno kritikuje i ukazuje na decenijski kriminal SDA, SNSD I HDZ i ko je uložio i svoj život i karijeru za državu BiH i SDP BiH, nema šanse da sve to stavim na kocku zbog onih kojima je BiH od Baščaršije do Marijin Dvora!

Sad možete slobodno nastaviti sa bajatim spinovima kako sam Dodikov, Bakirov, Čovićev, ovo je samo početak šta ću sve otvoriti javno“, napisao je Mijatović.