Zmajevi nisu razočarani porazom od SAD-a: “Pokazali smo se u dobrom svjetlu”

Nakon prijateljske utakmice između nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i ekipe SAD-a u Los Angelesu, Zmajevi su poručili da su razočarani što su primili gol po završetku meča, ali ipak složni su u tome da je bh. tim pokazao dobru igru.

Kako je kazao kapiten Zmajeva, Ajdin Nukić, crveni karton ih je poremetio, ali su dali sve od sebe.

Prije svega bih se zahvalio selektoru i stručnom štabu što su mi ukazali čast i povjerenje da kao kapiten predvodim ekipu u ovom meču. To je više od sna za mene. Odigrali smo dosta dobru utakmicu i dali smo sve od sebe. Crveni karton nas je poremetio, ali momci su dali maksimum i šteta što smo na kraju primili gol. To je fudbal, ali smatram da smo se pokazali u dobrom svjetlu i da se sad moglo vidjeti da i naša Premijer liga ima kvalitet”, rekao je Nukić, kapiten Zmajeva u sinoćnjem meču.

Hrvoje Barišić je zadovoljan igrom.

Odigrali smo jako dobro, a imali smo i neke šanse. Oni su uigranija ekipa, mi smo se okupili prvi put. Smatram da smo dobro igrali i šteta što smo primili taj gol. Možemo iz ove utakmice izvući mnogo dobrih stvari i ovo je pozitivno iskustvo za nas”, dodao je.

Ovaj prijateljski susret je prokomentarisao i golman Nikola Ćetković.

Ovo je nešto za šta mi sportisti živimo i drago mi je što sam debitovao za ‘A’ tim. Mogu biti i zadovoljan svojim nastupom, imao sam nekoliko dobrih odbrana. Nažalost, na kraju smo izgubili ali mislim da nismo razočarali. Igrali smo dobro daleko od kuće i ne trebamo biti tužni zbog gola na kraju”, poručio je Ćetković.

Utakmica BiH – SAD je završila rezultatom 0:1, a gol je u posljednjim trenucima meča postigao Bassett.