“Ako ste spremni ući u rat zbog ideala starijih generacija, vi ste promašena mladež”

Influenserica i komunikologinja Erna Saljević, na Instagramu “divaisback” osvrnula se na napetu političku situaciju u našoj zemlji, neposredno nakon obilježavanja neustavnog dana manjeg bh. entiteta “Deveti januar”.

Poručila je mladim osobama da ne trebaju biti zatrovani mržnjom zbog ideala starijih generacija.

Trudi se ne čitati informativno-političke medije koji odašilju mržnju, kazala je, ali ne može ostati nijema na glupost, bezobrazluk i zatvaranje očiju pred činjenicama.

Ovo je spomenula upravo u kontekstu obilježavanja “9. januara”, neustavnog Dana Republike Srpske.

Mladi ljudi, ako ste spremni ući u hladni rat (a u njemu smo sada već predugo) ili onaj oružjem, koji smo prošli, zbog ideala starijih generacija, koje su nas zarobile u prošlosti i ne daju nam budućnost – vi ste promašena mladež. Promašena vam je mladost. Usput je i zatrovana. Promašen je svaki dan koji živite. Promašena vam je budućnost. Samim tim i život. Izabrali ste sami“, napisala je.

Zatim je preporučila pratiteljima da pogledaju film “American History X” reditelja Tonyja Kayea.

Ako neko ne zna o čemu govorim, negdje je tuda (ispod bezbeli) vijesti o Đokoviću. Izguglat ćete. Ja bih samo da uradim ono što najbolje znam: ostavim vam preporuku za film koji sinoć odgledah po ko zna koji put (remek-djelo film), a koji tretira istu tematiku. Pogledajte ga ako niste. Podsjetite se opet ako jeste“, navela je.