BiH poražena od Gruzije, ostajemo bez šansi za plasman dalje

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine je večeras u drugom kolu Evropskog prvenstva poražena od selekcije Gruzije sa 2:1.

Zmajevi su vodili nakon prvog dijela, ali Gruzijci u nastavku koriste greške naših futsalera i dolaze do preokreta, koji je naš tim ostavio bez šansi za plasman u drugu fazu takmičenja.

Zmajevi su u ovom meču zaista propustili pregršt dobrih prilika, na golu Gruzije odličan je bio Kupatadze, a na kraju je nekoliko grešaka skupo koštalo izabranike Ive Kreze, te su poraženi.

To je drugi poraz za BiH na ovom Euru koji nas i ostavlja bez šansi za plasman u četvrtfinale. Još je ostalo da BiH odigra meč trećeg kola grupne faze protiv Azerbejdžana.

Gruzijci su od početka utakmice igrali snažan presing na našeg golmana Milanovića, pošto je poznato koliko on dobro igra i nogom, te su zaista na startu zadavali probleme Zmajevima u organizaciji igre.

Ipak, kako je vrijeme odmicalo BiH je uspostavljala sve veću inicijativu, a do vodstva je došla u 7. minuti utakmice.

Tada je Gašpar fenomenalno prošao po lijevoj strani, a onda uposlio Kahvedžića, kojem s metar udaljenosti nije bilo teško poslati loptu u gol za 1:0!

U 9. minuti je Jelić imao lijepu priliku nakon kontranapada, ali odbranio je to golman Gruzije pošto je šut išao po sredini gola.

Nedugo zatim Bošković krade jednu loptu i sam izlazi ispred Kupatadzea, ali on ga zaustavlja…

Kupatadze se ubrzo još jednom istakao nakon što se u situaciji jedan na jedan našao i Aladžić. Reviju promašaja BiH nastavio je Sesar, kojeg je također na nevjerovatan način zaustavio Kupatadze.

Na pet minuta do kraja prvog dijela zaprijetio je Gruzijcima i golman Milanović, ali Kupatadze je još jednom izvrsno odbranio.

Treba reći i da je Milanović odbranio nekoliko opasnih šuteva Gruzijaca, a u 16. minuti meča Arnautović je promašio zicer, pošto je gol bio praktično prazan, a on je skoro pa fulio i cijelu loptu.

U finišu prvog dijela povredu skočnog zgloba zadobio je Elisandro, koji je morao napustiti teren. Na odmor se otišlo s prednošću Zmajeva od 1:0.

Prvu šansu u drugom dijelu imao je Kahvedžić, ali nije bio najprecizniji, da bi potom i Willian na drugoj strani iz slobodnog udarca šutirao pored gola.

Uspostavili su Gruzijci inicijativu u nastavku, te se uglavnom igralo pred golom BiH, a Gruzijci u 25. minuti stižu do poravnanja.

Loše je jedan pas odigrao kapiten Radmilović, Thales je uzeo loptu i poslao je u prazan gol Zmajeva jer je Milanović istrčao ranije…

Ukazala se na drugoj strani ubrzo šansa za Arnautovića, ali opet je fenomenalno odbranio Kupatadze. Uslijedila je i prilika za Kahvedžića, ali je loše šutao sa svega pet metara.

Gruzija do preokreta dolazi u 28. minuti preko Branca. Primio je loptu okrenut leđima ka golu BiH, samo se okrenuo i oslobodio Arnautovića, te onda poslao loptu u gol za 1:2.

Nakon primljenog gola pokušavali su Ivanković, Kahvedžić, Radmilović… No, prave opasnosti po gol Gruzijaca nije bilo.

Kako je vrijeme odmicalo sve više smo napadali i pokušavali napraviti višak sa golmanom, ali naši igrači u uglovima bili su odlično pokriveni, tako da nismo uspjeli napraviti ništa ozbiljnije i Gruzija je uspjela doći do trijumfa, prenosi Sport Centar.