Ćamil Duraković: “Uvjerljiviji mi je onakav trans prilikom pjevanja nego njegovo izvinjenje”

Bivši srebrenički načelnik Ćamil Duraković poručio je danas kako ne vjeruje u izvinjenje jednog od pribojskih policajaca koji su pjevali sramotnu i šovinističku pjesmu o Srebrenici i Vukovaru.

Duraković je ocijenio kako je “trans” policajca Dragana Zekovića prilikom pjevanja “sporne pesme” bio uvjerljiviji od njegovog posipanja pepelom.

Vidim da je policajac iz Priboja uputio javno izvinjenje Bošnjacima. Međutim, onakav trans prilikom pjevanja ‘sporne pesme’ ne ide uz njegovo izvinjenje. Ali eto… Meni je njegovo pjevanje mnogo uvjerljivije. Pozdrav iz Srebrenice”, napisao je Duraković na Twitteru.

Podsjećamo, Zeković se danas izvinio za svoj postupak pravdajući se da nikada više neće učiniti ništa slično. Šovinstičko pjevanje pripadnika MUP-a Srbije osudio je danas i predsjednik ove zemlje Aleksandar Vučić.

Zeković je na zvaničnoj Facebook stranici uputio izvinjenje svima onima koje je povrijedila “pjesma koja se čula te večeri”.

Poštovani sugrađani, kao neko ko je odrastao i živi u multietničkoj sredini, ko ima puno prijatelja Bošnjaka, želim da uputim izvinjenje svima koje je povredila pjesma koja se čula te večeri i koja je poslala veoma lošu poruku. Posebno mi je žao što se dodatno kreira loša atmosfera, preuveličava i pokušava napraviti mnogo gorim nešto što se, ponavljam nije trebalo čuti na ovom veselju niti bilo gdje drugo“, kazao je.

Tvrdi da ovu ovu pjesmu nije pjevala cijela kafana, niti većina ljudi koji su nabrojani.

To se može vidjeti na snimku. Za vrijeme proslave, nije bilo muzike uživo već je ista puštana sa liste skinute sa interneta, (naglašavam da nije bilo pojedinačnog naručivanja i puštanja muzike, niti je sporna pjesma bila nečija pojedinačna želja)”, napisao je policajac.

Dodao je kako mu je najsretniji dan u životu, rođenje sina, pretvorio u negativan kontekst.

Navedena vesela atmosfera je bila od početka proslave i nije bila vezana za pojedinačne pjesme. Posebno žalim što mi se obilježavanje najsretnijeg dana u životu – rođenje sina pretvorilo u negativan kontekst usljed nenamjernog emitovanja sporne pjesme.

Svima želim puno zdravlja i uspjeha u Novoj godini, posebno mojim prijateljima Bošnjacima sa obećanjem da ću ubuduće na stihove ovakvih pjesama reagovati isključivanjem muzike. Svako dobro”, poručio je u svojoj objavi Dragan Zeković.