“Dernek” na društvenim mrežama po pitanju sankcija, tviteraši pitaju “kada uvodimo sankcije Australiji?”

Pristižu brojne reakcije na uvedene američke sankcije Miloradu Dodiku i drugima.

Među prvim se na Twiteru oglasila kćerka Milorada Dodika Gorica Dodik šaljivim komentarom da će sada Amerikancima biti zabranjeno da gledaju ATV. A onda je uslijedio i niz njenih tweetova.

Joj šta ću ako mi Twitter uvede sankcije, gdje ću da ‘zapomažem’ i ‘padam u trans’, kako da pokažem da sam ‘svjesna da nam je kraj’. Eh tugo moja”, napisala je Dodik.

Brojni korisnici društvenih mreža izrazili su sumnju da će sankcije imati negativne implikacije na sankcionisane.

Ove ‘strašne’ sankcije ukazuju da postoji velika šansa da je ovo sve dogovoreno, a mi smo samo publika koja misli da učestvuje i odlučuje o nečemu što se državom zove”, piše korisnica Twiteera Elma Karišik.

Ameri po starom oprobanom receptu dižu rejting kod Srba svom pulenu Dodiku. Kad god mu je opao rejting, oni su mu uveli neke sankcije i Srbi ga opet odaberu”, piše tviteraš Besposleni Radoholičar.

Američke sankcije su poruka. Važna. A još važnije bi bilo da Tužilaštvo BiH procesuira sve sa liste. Stranke koje imaju jasne principe trebale bi prekinuti saradnju sa svima koji su na crnoj listi”, naveo je Amer Obradović, inače zastupnik u Parlamentu FBiH.

Novinar Almedin Šišić najavljuje putem društvenih mreža najavuje nove sankcije.

Nisu ovo iste sankcije. I ovo novo nije sve, vec samo pocetak. Vidjećemo sta ce da bude dalje”, napisao je Almedin Šišić.

Jasmin Heljić kaže: “Sankcije Kuki, dojučerašnjem SDA članu, su jasan signal opoziciji da se ne za*u sa kriminalcima i lokalnim šerifima i od njih prave partnere!”

Mnogo je i šaljivih komentara, tako se Hristina pita “Kada uvodimo sankcije Australiji”, a Sergej objavljuje: “Uvedene sankcije Dodiku. Ukinut mu je Facebook i Twitter nalog. Ne može gledati Netflix i jesti u McDonaldsu.”

Također je mnogo na društvenim mrežama popularnih meme-ova.