Dilerski dvojac iz Vogošće u policijskoj potjeri sletio sa puta, zatim i uhapšen

Dvije osobe iz Vogošće lišene su slobode zbog sumnje u činjenje više krivičnih dijela.

No samo hapšenje, bar prema onome što se navodi u saopštenju Federalne uprave policije bilo je filmsko.

Naime dok ih policija pokušala sustići, osumnjičeni su sletjeli sa puta, čime je okončana potjera.

Policijski službenici su provodeći mjere i radnje iz svoje nadležnosti pokušali izvršiti kontrolu motornog vozila u kojem su bila osumnjičena lica zbog sumnje da se bave nelegalnom trgovinom opojnih sredstva, navode iz FUP-a.

Na jasna upozorenja policijskih službenika, pomenuta lica su se oglušila, te su nastavili da se ubrzano kreću u pravcu policijskih službenika, tom prilikom su lakše povrijedili jednog policijskog službenika i izazvali oštećenja na službenom motornom vozilu.

Prilikom bjega, osumnjičena lica su u rijeku Bosnu odbacila kesu sa materijom za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi amfetamin, mobilne telefone, te druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela”, stoji u saopštenju.

Iz FUP-a navode da su lica su lišena slobode nakon policijske potjere, te slijetanja sa puta usljed neprilagođene i brze vožnje na lokalitetu općine Ilijaš.

Po nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres vozila koje su lica koristila i pretraga terena, te su tom prilikom pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa predmetnim krivičnim djelima.

Lica lišena slobode su prilikom kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije priznala da su tog dana prevozili oko 2 kg opojnih sredstava, te da su ista odbacili”, navodi se.

Osobe su višestruki povratnici u činjenju krivičnih djela, a nakon kriminalističke obrade predata su u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo zaključili su iz ove policijske agencije.