Dino Hamidović u sastavu protiv Češke, zahaljujući negativnom testu pridružio se Zmajevima

Rukometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu u Bratislavi pridružio se i rukometaš Dino Hamidović.

On je propustio početak Europskog prvenstva zbog pozitivnog testa na koronavirus pred odlazak u Slovačku.

Na posljednjem, obaveznom, testiranju pred odlazak na Evropsko prvenstvo pozitivne rezultate PCR testa na prisustvo koronavirusa imao je Hamidović uz Elmira Građana, Admira Ahmetaševića i Alena Ovčinu.

Preostala tri reprezentativca dolaze na EHF EURO 2022 ukoliko za tim bude potrebe, istakli su iz Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Testiranje, koje je obavljeno jučer nije donijelo dobre vijesti.

Još tri člana bh. tima dobili su pozitivan rezultat na prisustvo Covid-19.

Tako u večerašnjem meču neće igrati desna krila Ibrahim Haseljić i Luka Perić, a pozitivan je i pomoćni trener Toni Čolina.

Saga u vezi sa testom Dejana Malinovića još uvijek traje i najverovatnije Malinović neće zaigrati večeras.

A vjerovali ili ne, još čekamo rasplet situacije sa Dejanom Malinovićem, tačnije sa njegovim rezultatom PCR testa. Nemoguće djeluje da ni nakon gotovo 48 sati nema rezultata. Dejan je neslužbeno pozitivan, a pošto je jedino mjerilo PCR test, velika je mogućnost da je zbog nemara propustio prvu utakmicu i da je karantinu dva dana bez potrebe.

Pokušavamo na sve načine da dobijemo rezultate PCR-a, te informaciju da li je ikako moguće da on zaigra večeras. Sve ovo pokazuje kolika konfuzija vlada u organizaciji ovog Evropskog prvenstva” naveli su ranije iz saveza BiH.

Ono što može radovati selektora Ivicu Obrvana jeste da večeras može računati na usluge Vladimira Vranješa i Mirka Hercega.