Elvis Terzić se nažalost nije izborio s opakom bolešću, preminuo je nakon duge borbe

Nogometaš FK Famosa iz Hrasnice Elvis Terzić preminuo je nakon borbe sa bolešću, saopćeno je iz ovog kluba.

Sa dubokom žalošću obavještavamo prijatelje kluba da je naš Elvis Terzić Terza izgubio borbu na ovom svijetu. Ispred kolektiva FK Famos porodici želimo mnogo snage i sabura u ovim teškim momentima. Da našem Terzi dragi Allah dž.š. podari lijep Džennet i vječni rahmet njegovoj plemenitoj duši”, naveli su iz FK Famos.

Još su dodali da će vrijeme i datum dženaze biti objavljeni naknadno.

Objavljeni brojni apeli

Sredinom decembra objavili smo apel za pomoć, a nakon što je Terzu bolest otrgla iz zagrljaja ćerkice Ajlin.

Poprilično se dugo borio za život, 17. decembra prebačen je u Tursku specijalnim sanitetskim avionom, a u tom momentu nije se znalo hoće li uopšte preživjeti i let.

Elvis je prije zaraze virusom COVID-19 bio zdrav mladi čovjek, sportista.

Foto: Pomozi.ba
Foto: Pomozi.ba

Fotografija je arhivska, nastala u periodu dok se Elvis liječio u BiH i dok je još uvijek bio u prilično dobrom zdravstvenom stanju.

Njegovi zdravstveni problemi počinju nakon prebolovanog virusa i od tada nije bilo poznato sa čime se njegovo tijelo borilo.

On je bio u polusvjesnom stanju, ali na spomen njegove supruge i voljene kćerke Ajlin njegove oči su reagovale, što je davalo nadu da će ponovo otvoriti oči i zagrliti svoju kćerkicu i voljenu suprugu.

Brojni nogometaši i prijatelji dodatno su apelovali za pomoć, ali nažalost liječenje nije urodilo plodom.

U trenucima je bio i u stabilnom stanju, te je uspijevao da samostalno diše bez potpore kisikom, a nalaz likvora nekoliko puta je bio negativan na kandidu.

Njegova kćerkica Ajlin mu svakodnevno mu je slala glasovne poruke i sigurni smo da mu to je to davalo dodatnu snagu dok se bori za život!

Abice, volim te, ja znam da si ti jak i ja cu ti tamo brzo doći, da znaš. Volim te abice!”

Abice, danas sam bila u školi i dobila sam peticu. Sad sam se vratila. Volim te!”

Na njen umilni glasić, njegove oči bile su širom otvorene, a i ljekari su krajem decembra bili zadovoljni njegovim stanjem.