FK Sarajevo: “Huligani su ciljano došli i napali naše navijače koji nisu isprovocirali niti jedan napad”

Uprava Fudbalskog kluba Sarajevo istakla je u saopštenju za javnost kako je grupa huligana prije nekoliko dana napala njihove navijače u Hercegovini, odnosno tokom prijateljske utakmice u Ljubuškom, potom i u Mostaru.

Fudbalski klub Sarajevo istakao je da najoštrije osuđuje ove huliganske napade na navijače, kao i da žele vjerovati da će odgovorni za napad, koji su i uhapšeni, vrlo brzo biti i adekvatno sankcionisani.

Fudbalski klub Sarajevo ovim putem obraća se javnosti povodom nemilih scena koje su se dogodile tokom i nakon prijateljske utakmice između NK Ljubuški i FK Sarajevo, odigrane na stadionu Babovac u Ljubuškom.

Na samom početku želimo se zahvaliti našim domaćinima u gradu Ljubuškom sa kojima imamo dobre poslovne odnose već deset godina. Grad Ljubuški već godinama našem klubu pruža gostoprimstvo, bilo da se radi o pripremama kluba ili gostujućim utakmicama na području Hercegovine”, rekli su iz FK Sarajevo.

Dalje navode da informacije ukazuju na to da su incident izazvali huligani koji nisu iz Ljubuškog, već su ciljano došli.

Prema svim informacijama koje imamo na raspolaganju jasno je da incident koji se desio tokom drugog poluvremena utakmice u Ljubuškom nije iniciran od strane lokalnih mladića, već od grupe koja je ciljano došla u Ljubuški da kreira sukob sa našim navijačima.

Navijači našeg kluba tokom prvog poluvremena uz fer i korektno navijanje pružali su podršku našem timu. Incidenti su nastali onog trenutka kada su naši navijači krenuli u odbranu svoje imovine, odnosno vozila sa kojima su došli u Ljubuški, a koji su bili demolirani od strane huligana“, dodaju.

Za kraj su zaključili da navijači FK Sarajevo nisu provocirali niti jedan od dva napada.

Isti ti huligani organizovali su napad na naše navijače na području grada Mostara gdje su pokušali oštetiti vozila kojima su upravljali navijači našeg kluba. Baš kao i u situaciji u Ljubuškom, navijači FK Sarajevo ni jednim svojim potezom nisu vršili provokaciju bilo koga, već su imali cilj da podrže voljeni klub u Ljubuškom i nakon toga vrate se svojim kućama u Sarajevo”, zaključuju iz FK Sarajevo.