Foto/ Sedmi dan potrage za Mehanijom prošao neuspješno, nastavlja se smanjenim intenzitetom

Gorska Služba Spašavanja Ilidža i danas je nastavila potragu za Almirom Mehanijom.

Potraga je vršena na širem lokaltetu Bojnika.

Mehanija je nestao u petak popodne na predjelu Hrasnice, i tada mu se gubi svaki trag.

Danas je pretraženo korito rijeke Bosne prema novim informacijama sa timovima za spašavanje na vodi uz nadu kako će nestala osoba biti pronađena, a pretraživane su obje obale korita rijeke.

Sedmi dan potrage na terenu su pripadnici GSS Ilidža, GSS Hadžići GSS Trebević, GSS Novi Grad.

Prema raspoloživim informacijama, u trenutku posljednjeg viđenja, nestali je na sebi imao dugu maslinastu jaknu, sive pantalone i crne čizme.

Obzirom kako dosadašnji napori i iskorišteni resursi nisu rezultirali pronalaskom nestalog Almira Mehanije iz Hrasnice, potraga će se nastaviti smanjenim intenzitetom upotrebom posebnih potražnih timova, prema raspoloživim novim informacijama.

Svi koji imaju bilo kakve informacije o nestaloj osobi molimo da ih jave na dežurni broj GSS-a Ilidža 062/499-332 ili obavijeste MUP Kantona Sarajevo“, kazali su iz GSS-a.

Podsjećamo, Mehanija je nestao u prošli petak. On je otišao u KJKP Rad u 12 sati i od tada mu se gubi svaki trag.

Građani još ne mogu vjerovati šta se desilo

Među građanima vlada nevjerica.

Fin je bio čovjek. Još i prije rata stanovao je ovdje u Hrasnici… ne znam šta da kažem”.

Nisam lično znao gospodina, ali znam ko je. Nemam ništa pametno da kažem. Želim samo da iskažem podršku porodici”.

Mnošto je potencijalnih scenarija kako je nestao Almir Mehanija. I dalje nije pronađen. Zbog toga su pripadnici gorske službe pregledali korito lokalne rječice koja se ulijeva u rijeku Željeznicu, kao i korito Željeznice. Rezultat je isti”, kažu komšije.

Almir je 31. decembra otišao u preduzeće Rad da dostavi doznake za bolovanje. U Hrasnici je viđen u 14h i od tada mu se gubi svaki trag.

On je donio doznake u Pofaliće, u direkciju Rada. U 12h je bio regularan, sekretarica je izjavila da je bio normalan, da je predao to. Neki ljudi su rekli da su ga vidjeli oko 14 sati u Hrasnici u petak. Njegov sin mi je rekao da ga je zvao u 16 sati i nije ga mogao dobiti, znači mobitel je bio isključen”, objašnjava Smajil Mehanija, rođak nestalog Almira.

Neprohodni, močvarni tereni, šumska područja, dio Igmana, Hrasnica – sve je to pretraženo. Čak i minirana područja.

Ta područja su pretražena dronom. Pogotovo u padinskim dijelovima Igmana imali smo susrete sa divljim svinjama što predstavlja dodatnu opasnost. Ostatak terena je jedino zahtjevan u smislu prohodnosti. Fokus nam je pregled korita rijeke Željeznice i njenih pritoka do samog ušća”, pojasnio je Adi Vrabac iz Gorske službe spašavanja Ilidža.