Građani u najhladnijim danima ostaju bez grijanja, Toplane isključene s gasnog sistema!

KJKP “Sarajevogas” d.o.o je zbog nedostatka dovoljne količine prirodnog gasa krenuo sa isključenjem Toplana – Sarajevo sa gasnog sistema, saopćeno je iz ovog preduzeća.

Iz Toplana kažu da je već isključeno šest velikih kotlovnica, a očekuje se isključenje i svih ostalih kotlovskih postrojenja.

S tim u vezi možemo očekivati da će veliki broj građana ostati bez grijanja već sutra“, dodali su.

S obzirom da su određene količine alternativnih goriva zbog istog problema potrošene tokom proteklog perioda, a kako se u narednom periodu očekuju izuzetno niske temperature, KJKP“ Toplane – Sarajevo“ d.o.o nemaju dovoljne količine goriva kako bi vršili zagrijavanje putem alternativnog goriva.

Ukoliko se u toku sutrašnjeg dana ne steknu uslovi za normalizaciju isporuke prirodnog gasa, naši korisnici neće imati redovnu isporuku toplotne energije“, dodali su.

Podsjetimo da je 12. januara došlo je problema u isporuci prirodnog gasa Toplanama nakon čega su nekoliko dana prešli na alternativna goriva.

Tada je KJKP “Sarajevogas” d.o.o. Sarajevo saopćio da ima ograničenu isporuku gasa od dobavljača Energoinvesta d.d. Sarajevo.