Hrvatski mediji javljaju da je pronađena patika Mateja Periša, pojavio se snimak i kako muškarac ulazi u Savu

U blizini restorana Sava Nova, gde se trenutno odvija potraga za nestalim Matejom nalaze se i stepenice koje vode u rijeku, a jedna od posljednjih snimaka pokazuje mušku osobu kako upravo tim stepenicima ulazi u Savu.

Okupljeni očevici na Sava promenadi kažu kako su vidjeli da su policajci iz “velikog lonca za cvijeće“ uzeli jedan sitni predmet za koji se pretpostavlja da je pripadao Mateju i stavili ga u kesu, piše Slodobna Dalmacija.

Također, u neposrednoj blizini pronađena je navodno i jedna patika, ali ova saznanja još uvek nisu zvanično potvrđena.

MUP RS ne odgovara na upite novinara, do sada nisu potvrdili da li su pronađeni predmeti koji se povezuju sa nestalom osobom kao ni autentičnost snimaka na kojima se navodno nalazi nestali Splićanin.

Otac negirao da je na snimcima gdje neko pliva

Nenad Periš, otac nestalog Splićanina Mateja negirao je sinoć da je rekao da je Matej na snimku na kom nepoznata osoba pliva u Savi.

Ipak, ponovio je da se njegov sin nalazi na snimku na kome se vidi mladić koji trči i zaustavlja taksi.

Neki od medija su danas objavili da je Nenad Periš, otac nestalog mladića izjavio da je Matej i na snimku na kom se vidi kako pliva.

Međutim, Nenad se ponovo oglasio, ovoga puta za Index.hr i demantovao dijelove teksta.

Periš je potvrdio da je mladić koji trči ulicama zaista njegov sin, ali kaže da nikad nije kazao da je on na snimku na kom nepoznata osoba pliva u Savi.

Ne znam što je Slobodna objavila, ali nije na svim snimcima koji su se pojavili Matej. Uz snimke na kojima je on se dovode u vezu i neke koje nemaju nikakve veze s Matejem i ne znam zašto se to radi. Ja za snimak na kom neko pliva u Savi nikada nisam rekao da je u njemu Matej.

Uopšte ne vjerujem da je to snimak od te večeri. Ja sam se interesovao jer me je zanimalo koja je temperatura vode bila te večeri i bila je pet stepeni. Ja sam vaterpolista, cijeli život sam u vodi i nema šanse da tako plivate na temperaturi od pet stepeni ni u ronilačkom odijelu, kamoli bez“, rekao je Periš.

Kaže da nagađanja medija ne pomažu u rješavanju slučaja.

Na snimcima na kojima trči i zaustavlja taksi je moj Matej, to vam mogu potvrditi. Dalje ne želim to više komentarisati. Treba prepustiti policiji da odradi svoje jer se na ovakav način, ubacivanjem i nekih drugih snimki, samo otežava potraga.

Ti policajci moraju se probiti kroz šumu snimaka, sve to pregledati, takve stvari im sigurno ne pomažu. Još jednom želim iskazati veliku zahvalnost MUP-u Srbije, mislim da vrlo profesionalno rade svoj posao”, rekao je Periš.

Objavljeni snimci

Nakon što su se na srbijanskim portalima pojavile snimke na kojima je navodno nestali Splićanin Matej Periš, njegov otac Nenad Periš za Slobodnu Dalmaciju je potvrdio da je to doista njegov sin na snimkama.

Ipak, plijeni pažnju to što konstantno trči ulicama Beograda.

Mogu potvrditi da je na objavljenim snimkama uistinu moj sin i to i na onima u gradu gdje trči i traži taksi kao i na onima kako pliva u vodi. Ja samo znam da se u klubu ništa pogibeljno nije događalo po njega, ali još uvijek ne možemo rekonstruirati što se događalo poslije i kakav je kontekst koji bi objasnio ovo snimljeno”, rekao je otac mladića za Slobodnu Dalmaciju.

Kaže da je imao loš predosjećaj kada je dolazio u Beograd.

Kada sam dolazio u Beograd imao sam loš osjećaj da se neće sve ovo dobro završiti, ali kako vrijeme prolazi, moje nade su sve veće. Nisu ogromne, prošlo je četiri dana već, ali ne kopne.

Pitaju me zašto policija nije angažirala ronioce? Sava je duboka četiri-pet metara i nije to more da se prostor može ograditi,a i nije bilo neke informacije s brodova da bi bio potreban angažman ronilaca. Pohvalite sve ljude na gostoprimstvu i srdačnosti ovdje u Beogradu kao i policiju koja ozbiljno radi svoj posao”, rekao je Periš.

Podsjetimo, Matej Periš, mladić iz Splita, posljednji put je viđen u jednom beogradskom noćnom klubu. U potragu za njim su se uključile i srbijanske vaterpolo legende.

Matej je visok 188 centimetara, ima plave oči i kosu.