Ivo Krezo: Nismo smjeli primiti prvi gol, jedna greška odlučila je meč

U svom drugom meču na Evropskom prvenstvu u futsalu reprezentacija Bosne i Hercegovine zabilježila je poraz od Gruzije rezultatom 1:2.

Nakon utakmice selektor Ivo Krezo bio je veoma razočaran.

Čestitam Gruziji na pobjedi, ali čestitam i svojim igračima na trudu i zalaganju. Dobro smo otvorili meč, došli do prednosti i stvorili nekoliko prilika da postignemo još neki gol. Nismo ih iskoristili i nakon jedne greške primamo pogodak i protivnik se poslije toga digao. Ubrzo su postigli još jedan gol. Pokušali smo igrom 5 na 4 da se vratimo u igru, ali nismo iskoristili naše šanse“, rekao je Ivo Krezo.

Osvrnuo se selektor i na preostali susret protiv Azerbejdžana.

Potrudit ćemo se u naredna dva dana da se što bolje spremimo za posljednji meč i da ostvarimo prvu pobjedu na Evropskom prvenstvu. Bila bi nam velika čast da osvojimo bodove na velikom takmičenju i daćemo sve od sebe da protiv Azerbejdžana ostvarimo pozitivan rezultat“, zaključio je Krezo.

Razočaran zbog poraza bio je i Davor Arnautović.

Ostaje žal zbog izgubljenih bodova. U prvom poluvremenu smo ispoštovali sve ono što smo se dogovorili u svlačionici. Dobro smo igrali do primljenog gola. Dali smo sve od sebe da do kraja utakmice izjednačimo rezultat, ali nismo uspjeli. Slijedi nam meč sa Azerbejdžanom u kojem želimo da ostvarimo pobjedu za naše navijače i za cijelu naciju. U proteklom periodu smo dobili mnogo poruka podrške i želimo da se odužimo svima zbog toga“, kaže Davor Arnatuović.

Golman Darko Milanović je istakao da se nije smjelo desiti da poklone gol protivniku.

Jako smo tužni zbog rezultata. Imali smo prednost, stvarali smo prilike i kontrolisali utakmicu. Međutim, nije nam se smjelo desiti da faktički poklonimo gol protivniku. Razočarani smo jer smo imali veliku šansu da se približimo četvrtfinalu. Bili smo jako blizu i jedna greška je prelomila utakmicu. Živjeli smo za ovo takmičenje i sad moramo u zadnjem kolu da damo sve od sebe i da osvojimo bodove protiv Azerbejdžana“, kazao je.

Susret protiv Azerbejdžana na rasporedu je 29.01. sa početkom od 17 sati i 30 minuta.