Jasmin Mulahusić se vratio na Facebook, privrednike koji su otputovali na EXPO nazvao “žoharima”

Glavni jurišnik Stranke demokratske akcije Jasmin Mulahusić iz Luksemburga očigledno je uspio da se vrati na društvene mreže.

Prisjetimo se, sredinom decembra, vlasti Luksemburga su u prvoj fazi istrage osumnjičenog Jasmina Mulahusića službenim nalogom uputili zahtjev da budu zatvoreni i obrisani njegovi Facebook profili.

To je i učinjeno, a od strane Facebook-a je rečeno da će zabraniti svako naredno otvaranje naloga. Očigledno im to nije pošlo za rukom, jer očigledno Mulahusićeva mržnja je jača od Zuckerbergovih algoritama.

Mulahusić je poznat po tome što je objavljivao privatne fotografije mnogih lica sa raznim klevetama i tekstovima uvredljivog sadržaja, te je tako širio govor mržnje, nacionalnu i vjersku netrpeljivost prema mnogim građanima, političarima, novinarima i ostalima.

Ni danas nije manjkalo ništa od nabrojanog, a privrednike koji su odabrani da našu domovinu predstavljaju na svjetskom sajmu “EXPO 2020” nazvao je “žoharima”.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Da vam pojasnimo nešto oko sajma EXPO. Ono što je u sportu Olimpijada to je u privredi EXPO. Na EXPO ne odu samo neke namanje države koje i nemaju čime da se pohvale. Odlazak na jedan takav sajam znači i privlačenje novih investicija u državu.

Malo je falilo da naša domovina ne bude predstavljena na “Olimpijadi privrede”. SDA se grčevito borila da ne odemo u Dubai.

Jedan komentar smo nedavno pročitali za EXPO, a glasi “čim je SDA protiv toga znači da je dobro za državu”. I ispada tako na kraju, a Jasmin Mulahusić to samo i potvrđuje.

Između ostalog, njegova objava je i aludirala da su privrednici diletanti koji bježe od rata, pa ne možemo da se ne pitamo da li vrh SDA i njihov miljenik znaju nešto što mi ne znamo?