Foto: H. A./ Sarajevska sehara

Vremenska prognoza za naredne dane: Uskoro nove snježne padavine

Danas je nešto više oblaka bilo u centralnim i istočnim područjima Bosne, uglavnom prije podne. Tokom dana, u većem dijelu zemlje preovladavalo je sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati iznosile su: Bjelašnica -4 stepena, Bugojno, Ivan-sedlo i Sarajevo -1, Jajce 2, Bihać i Sokolac 3, Zenica i Zvornik 4, Sanski Most i Tuzla 6, Drvar 7, Banja Luka 10, Gradačac i Neum 11, Livno i Mostar 13, Trebinje 15 stepeni.

Sutra, oblačno prije podne u Bosni i na sjeveru Hercegovine. Postepeno smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. U većem dijelu Hercegovine sunčano, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini slaba bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 8, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko –1, a najviša dnevna oko 4 stepena.

U nedjelju prije podne magla ili niska oblačnost u Krajini, na sjeveru i po kotlinama u centralne i istočne Bosne. Razvedravanje u drugom dijelu dana. U ostalim područjima sunčano. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni.

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab, prije podne jugo. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu zemlje od 7 do 11 stepeni.

U utorak pretežno oblačnov vrijeme. U Bosni sa susnježicom i slabim snijegom. U Hercegovini bez padavina.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 7, na jugu zemlje od 7 do 11 stepeni.