Kriminalac s Koševskog Brda Eldin Matulović i još dvojica predati Tužilaštvu: Nahuškali pit bula na muškarca i pretukli ga

Eldin Matulović (29) te K. R. (25) i A. L. (29) koji su s njim uhapšeni, predati su u Tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje.

Matulovića koji je poznat po maltretiranju građana u naselju Koševsko Brdo gdje je nastanjen, u nedjelju su uhapsili pripadnici Policijske uprave Centar Sarajevo.

Sva trojica su osumnjičena za krivična djela laka tjelesna povreda, nesavjesno čuvanje pasa i drugih opasnih životinja te nasilničko ponašanje, prenosi Avaz.

Podsjetimo, sarajevska policija prije dva dana je uhapsila Eldina Matulovića i još dvojicu njegovih prijatelja zbog napada na muškarca u centru Sarajeva.

Ovo je potvrđeno i iz MUP-a KS.

Dana 16.01.2022. godine policijski službenici Druge PU su, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 173. KZ F BiH (laka tjelesna povreda), člana 327. KZ F BiH (nesavjesno čuvanje pasa i drugih opasnih životinja) i člana 362. KZ F BiH (nasilničko ponašanje), izvršena na štetu K.S. iz Sarajeva, i lišili slobode lica: E.M. rođen 1993. godine i K.R. rođen 1997. godine i A.L. rođen 1993. godine, svi iz Sarajeva“, navedeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako nezvanično saznaju mediji, poznati kriminalac s Koševskog Brda Eldin Matulović nahuškao je psa pit bula na K. S., a potom su ga sva trojica pretukla.

Napadnuti je srećom zadobio samo lakše povrede, a policija je vrlo brzo uhapsila činovnike ovog djela.

Eldin Matulović je prije nekoliko godina u ulici Zuke Džumhura slomio lobanju 16-godišnjaku.

Također je privođen nakon što je provalio u atelje poznatog akademskog slikara Seada Čerkeza na Koševskom Brdu, odakle je ukrao novac i 23 umjetničke slike.

Privođen je i u akciji “Panorama” zbog krađa vozila i iznuda, a prije četiri godine je hapšen jer je brata Marka izbo nožem.

Njihov treći brat Kristijan Matulović također je od ranije poznat policiji.