Nakon ministra Štete i ministrica Nikolić pozitivna na koronavirus

Ministrica za nauku, visoko obrazovanju i mlade Kantona Sarajevo Aleksandra Nikolić pozitivna je na koronavirus, zbog čega nalazi u izolaciji.

Ona ima blage simptome i njeno zdravstveno stanje je zadovoljavajuće.

Zbog toga za naredni period ministrica Nikolić mora odložiti ranije planirane obaveze u Vladi Kantona Sarajevo.

Zbog novonastale epidemiološke situacije, podsjetimo, Vlada KS jučer je na prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom donijela danas zaključak o obaveznoj vakcinaciji trećom tzv. booster dozom vakcine protiv Covid-19 starijih osoba i njegovatelja u socijalnim ustanovama za zbrinjavanje starijih, kao i populacije starije od 60 godina, te osoba sa udruženim komorbiditetima u Kantonu Sarajevo.

I ovom prilikom Vlada KS poziva građane na vakcinaciju, te da i dalje nastave poštovati sve propisane higijensko-epidemiološke mjere.

Adnan Šteta zaražen

Podsjetimi, prije tri dana objavljena je informacija da je ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta pozitivan na koronavirus.

Zbog toga se nalazi u izolaciji. On ima blage simprome i njegovo zdravstveno stanje je zadovoljavajuće.

Zbog toga za naredni period i ministar Šteta morao je odložiti ranije planirane obaveze u Vladi Kantona Sarajevo.

Ipak, kako smo i tada pisali ovo bi mogao postati mnogo veći problem obzirom da je ministar mnogo aktivan društveno.

Tako je samo dan ranije zajedno sa premijerom Edinom Fortom vozom krenuo do Podlugova.

Premijeru i ministru su se pri povratku za Sarajevo u vozu priključili i direktor Željeznica FBiH Enis Džafić i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić.

I ne samo to, ministar je u posljednjim danima više puta davao intervjue i izjave za novinare i medijske kuće, a organizirano je i druženje s građanima.